25.11.2011, 14:56

Održani poslovni susreti i TechnoInCon konferencija u Tehnološkom parku Varaždin

Varaždin, 17. studeni 2011

Treći po redu Brokerage event i TechnoInCon konferencija pod okriljem Europske poduzetničke mreže održani su 16.11.2011. u konferencijskoj dvorani Tehnološkog parka Varaždin. Suorganizatori događaja su Tehnološki park Varaždin, Poslovno inovacijski centar Hrvatske, Znanstveno- tehnologijski park Rijeka, Znanstveno-istraživački centar Sveučilišta u Kopru i Microsoft Innovation Centar Varaždin.

Projekt Europska poduzetnička mreža (EEN) financiran je sredstvima Europske unije, iz programa CIP. Mreža pruža potporu i savjet gospodarstvenicima diljem Europe te im pomaže maksimalno iskoristiti mogućnosti Europske unije i jedinstvenog europskog tržišta. Usluge EEN Mreže specifično su kreirane za male i srednje poduzetnike , ali su dostupne i poslovnim institucijama, istraživačkim centrima te sveučilištima u cijeloj Europi. Europska poduzetnička mreža sastavljena je od gotovo 600 partnerskih organizacija i institucija, pruža odlične kontakte i poveznice u 49 zemalja i 83 konzorcija te povezuje preko 4.000 eksperata s područja poduzetništva, inovacija i transfera tehnologije s ciljem promidžbe konkurentnosti i inovacija na lokalnoj i europskoj razini pa i šire. Sve usluge EEN-a koje između ostalih uključuju informiranje i savjetovanje, traženje partnera u EU, organizaciju gospodarskih susreta, međunarodnu bazu tehnologija i inovacija, razvoj inovativnih potencijala, potporu istraživanju i razvoju te internacionalizaciju poslovanju besplatne su za MSP-ove i istraživačke institucije.

Ovogodišnji događaj dio je globalne inicijative – Globalni tjedan poduzetništva koji je posvećen potpornim programima i uslugama malom i srednjem poduzetništvu, a okupio je institucije i stručnjak s ekspertizom u 3 teme:

  • Business enablement
  • Računalstvo u oblaku
  • Agilna poduzeća

Na susretu su sudjelovale 23 tvrtke iz 3 zemlje s preko 60 sudionika. Na događaju je unaprijed dogovoreno 10-ak službenih susreta tvrtki dok za ostale neregistrirane sastanke ne postoji  podatak. Događaju su prisustvovali i sudionici projekta YICT (Mladi lovci na karijeru) kojima su predstavljene projektne ideje nekoliko tvrtki iz okruženja te je dogovorena suradnja koja će započeti njihovim prvim radnim iskustvom, a time im se otvara i mogućnost stalnog zaposlenja.