08.03.2010, 13:30

Održani gospodarski susreti Tourism@GAST

Na međunarodnim gospodarskim susretima koji su pod nazivom Tourism@GAST održani u petak 05. Ožujka u okviru sajma GAST u Splitu, okupilo se više od 130 tvrtki iz Njemačke, BiH, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Italije i Hrvatske.



Ovaj iznimno dobro posjećen događaj odvijao se u organizaciji HGK - Županijske komore Split i Ureda za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu, partnera u Europskoj poduzetničkoj mreži.

Cilj ovih susreta bio je direktan kontakt s potencijalnim partnerima iz sektora turizma i gastronomije, drvoprerađivačke te metaloprerađivačke industrije na unaprijed dogovorenim individualnim susretima i kao prilika za realizaciju novih poslovnih suradnji.

Na susretima su se imale priliku predstaviti Turističke zajednice grada Splita i Srbije koje su predstavile turističke potencijale svojih krajeva kao i Regionalne razvojne agencije. Gđa Amela Malićbegović, direktorica Regionalne razvojne agencije centralne BiH (REZ), rekla je kako je posredstvom njihove agencije i prijašnjih dogovorenih susreta na ovogodišnji sajam došlo 26 bosanskih tvrtki, a kako je objasnila Dragana Ugrenović iz Nacionalne agencije za regionalni razvoj Srbije, na GAST-u se zahvaljujući gospodarskim susretima našlo devet srbijanskih tvrtki, redom turističkih, ali i jedna koja proizvodi rakiju. Osim toga predstavljeni su potencijali medicinskog turizma kao i izazovi on-line poslovanja u turizmu. Naglašeno je kako u Hrvatskoj imamo previše wellnessa no ne i ustanova s prefiksom medicine a to je industrija oko koje se može itekako profitirati.