12.06.2012, 12:21

Održana radionica za buduće žene poduzetnice, Zagreb, 4-6.6.2012

Hrvatska gospodarska komora organizirala je u suradnji s projektnim partnerima trodnevnu radionicu za potencijalne poduzetnice od 4. do 6. lipnja u Zagrebu. Cilj radionice bio je dovesti zainteresirane žene (nezaposlene, studentice, itd.) na razinu pokretanja njihove vlastite tvrtke.

 

Svakodnevno su obrađena dva modula, pa su pokrivene slijedeće teme: „Od poslovne ideje do profita“, „Sve je marketing, marketing je sve“, „Poslovno planiranje – od kuda krenuti“ „Organizirajte svoj posao“, „Poduzetnik u elektroničkom poslovanju“ te „Mogući pravni oblici organiziranja poduzetništva i poslovne odgovornosti“.

 Kvaliteti seminara pridonijeli su iskusni predavači partnerskih institucija projekta - Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje „Nikola Šubić Zrinski“ iz Zagreba te Tera Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka. Ipak, najveću pažnju sudionica zadobile su gostujuće ambasadorice ženskog poduzetništva koje su teme potkrijepile svojim primjerima dobre prakse. Tako je Sanja Opačak govorila o svom putu do uspjeha, te je poručila sudionicama da moraju biti „lude“ za svojim poslovnim pothvatom kako bi uspjele, te biti spremne i raditi dosta vremena bez plaće kako bi ostvarile svoj cilj. Ivana Nikolić je dala niz savjeta iz svog ekpertnog područja, odnosno putem teorijskog predavanja i vježbi prenijela je dio svog bogatog iskustva u području marketinga i odnosa s javnošću. Ambasadorice Martina Klepić Novalija i Vlasta Sršek-Cerkvenik interaktivnom su vježbama sudionicama ilustrirale važnost poslovnog planiranja, dok je na temu o pravnim oblicima organizacije poduzetništva svojim iskustvom „uskočila“ Diana Antičić, ovlaštena porezna savjetnica.

Radionica se održala u sklopu projekta „EntrepreneurSHEp Croatia“ - Europska mreža žena ambasadorica poduzetništva koju provodi HGKsa svojim projektnim partnerima Visokom školom za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje „Nikola Šubić Zrinski“ iz Zagreba, Tera Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka i Tehnološkim parkom Varaždin – TPV.

Nakon radionice u Osijeku, ovo je druga u nizu od 5 radionica koje će se održati ove godine u 5 različitih hrvatskih gradova. Slijedeće tri radionice će se održati u Varaždinu, Rijeci i Splitu u rujnu ove godine.

Materijali s radionice dostupni su ovdje:

Modul 1 - Od poslovne ideje do profita

Modul 2 - Sve je marketing, marketing je sve

Modul 3 - 10 činitelja

Modul 3 - financijska analiza

Modul 3 - financiranje

Modul 3 - management

Modul 4 - poslovno planiranje

Modul 4 - primjer poslovnog plana

Modul 5 - poduzetnik u elektroničkom poslovanju

Modul 6 - mogući pravni oblici organiziranja