14.02.2013, 14:42

Održana radionica „Programi poticanja malog i srednjeg poduzetništva i projekata zaštite okoliša“

U prostorijama Tera Tehnopolisa  u Osijeku dana 16.1.2013. održana je radionica na kojoj je predavanje vodio gospodin Darko Liović, predsjednik uprave HAMAG INVEST-a  u okviru programa WE-EEN (WIZARD OF THE ENVIRONMENT ENTERPRISE EUROPE NETWORK – ČAROBNJAK IZ OKOLIŠA EUROPSKE PODUZETNIČKE MREŽE).

HAMAG INVEST je Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije, čija je osnovna misija razvitak gospodarstva Republike Hrvatske te stvaranje povoljnog poduzetničkog ozračja i poticanje razvoja poduzetništva.

Prisutni su dobili korisne informacije o aktivnim programima potpore za 2013. god. te mogućnostima osiguravanja jamstva za poduzetničke kredite i projekte zaštite okoliša. Za poduzetnike su u 2013. godini najavljene četiri osnovne grupe potpora koje će dodjeljivati Ministarstvo poduzetništva, a objava natječaja se očekuje u veljači 2013. HAMAG INVEST, također za 2013. priprema program mikrokreditiranja poduzetnika početnika do 70.000,00 kn i 0,99% kamate, poticanje istraživanja u području zaštite okoliša i energetske učinkovitosti i novi jamstveni program za sektor turizma i prerađivačke industrije.

TERA TEHNOPOLIS kroz projekt WE-EEN pruža usluge privođenja projekata standardima EU, a putem radionice željelo se educirati male i srednje poduzetnike te start up tvrtke o potporama za razvoj njihovih poduzetničkih projekata kao i mogućnostima razvoja projekata u području zaštite okoliša. Svoj doprinos su dali pružatelji okolišnih usluga u okviru projekta WE-EEN sa aktualnim pitanjima i raspravom tijekom radionice.