28.10.2011, 13:01

Održan motivacijski seminar u Rijeci u okviru projekta „EntrepreneurSHEp Croatia“

U Županijskoj komori Rijeka je 26.10. održan motivacijski seminar u okviru projekta „EntrepreneurSHEp Croatia“. Ovo je peti u nizu motivacijskih seminara u okviru projekta na kojima se putem ambasadorica, odabranih uspješnih poslovnih žena u Hrvatskoj potiču nezaposlene i ostale žene da započnu poduzetničku djelatnost i osnuju vlastite tvrtke, kao i podizanje svijesti o poduzetništvu žena. Seminaru je nazočilo četrdesetak žena iz ciljane grupe seminara: nezaposlene žene, žene koje prvi put traže posao, mlade žene koje su upravo završile svoje obrazovanje te poduzetnice početnice.

Nakon predstavljanja Nacionalnog plana za poticanje samozapošljavanja za razdoblje 2011-2012. kojeg je predstavila gđa. Branka Radolović, rukovoditeljica odjela posredovanja i pripreme za zapošljavanje HZZ u Rijeci, uslijedilo je motivacijsko predavanje dviju ambasadorica ženskog poduzetništva za regiju Rijeke i okolice.


Ambasadorica Maša Smokrović, ravnateljica Ustanove za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju „Helena Smokrović“ iz Rijeke, predstavila je svoje iskustvo uspješne poduzetnice koja je svoju karijeru započela od malih nogu pomažući svojoj majci, a kao glavnu ideju istaknula je trud i oslanjanje na vlastite resurse. Ambasadorica Mira Shalabi, direktorica i vlasnica tvrtke BIECO d.o.o. za zaštitu okoliša te obiteljskog hotela Mozart, na primjeru svoje iznimne karijere kao glavne ideje istaknula je pozitivno mišljenje i duh, te koncentriranje na glavni cilj koji se želi postići.

Projektom „EntrepreneurSHEp Croatia“ partneri u projektu (HGK, Tehnološki Park Varaždin, Tera Tehnopolis Osijek te Visoka škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje „Nikola Šubić Zrinski“) odlučili su zajednički doprinijeti poticanju razvoja ženskog poduzetništva koje je u Hrvatskoj još uvijek nedovoljno iskorišteno.

Nakon ciklusa seminara održat će se pet „follow-up“ radionica kroz koje je cilj  dovesti zainteresirane žene na razinu pokretanja njihove vlastite tvrtke, te izbor najperspektivnije žene u svakoj regiji kojoj će se pružiti dodatna potpora. Osim toga, tri sudionice imati će mogućnost postati nove ambasadorice koje će nastaviti nadahnjivati druge perspektivne žene poduzetnice i nakon završetka projekta, u prosincu 2012.

Slijedeći motivacijski seminari predviđeni su za: 8.11. u Splitu, 18.11. u Puli te 21.11. u Zadru, a za više informacija zainteresirani trebaju pratiti kalendar na stranici Europske poduzetničke mreže www.een.hr.