13.04.2011, 15:16

Održan motivacijski seminar „Poduzetništvo i znanje – svjetliji dio priče“


U ponedjeljak, 11.4.2011. u sklopu otvorenja Festivala znanosti održao se motivacijski seminar za žene-poduzetnice pod nazivom „Znanje i poduzetništvo – svjetliji dio priče“. Seminar je održan na Rektoratu Sveučilišta J. J. Strossmayer u Osijeku, a prisustvovalo je 50-ak žena koje su se prijavile i imaju interes ili otvoriti vlastiti posao, ili unaprijediti postojeći.

Ideja seminara bila je podijeliti iskustva pet odabranih ambasadorica ženskog poduzetništva, žena koje su uspješno pokrenule vlastiti posao, te na taj način motivirati druge žene za poduzetništvo.

Kao nastavak seminara, Tera Tehnopolis će  organizirati  edukativnu radionicu gdje će zainteresirane žene dobiti osnovno obrazovanje iz raznih sfera poduzetništva, poput poslovnog planiranja i izrade poslovnog  i  marketing plana, zaštiti intelektualnog vlasništva, informatička edukacija, dizajn proizvoda, izrada prototipova, grafički i web dizajn,  a ostavljen je i dodatni modul na kojemu će polaznice moći same izabrati što ih još dodatno zanima. Prije održavanja same radionice, Tera Tehnopolis planira održati još jedan motivacijski seminar.

Projekt Poduzetništvo žena – EntrepreneurSHEp  se financira u okviru programa CIP – Programa Unije za konkurentnost i inovacije, a provodi se u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom HGK, Tehnološkim parkom Varaždin d.o.o. i  Visokom školom  Nikola Šubić Zrinski iz Zagreba.