21.01.2013, 15:47

Objavljen neslužbeni prijevod PRAG-a za 2013. godinu

Ovaj Praktični vodič pojašnjava procedure ugovaranja koje se primjenjuju na sve ugovore pomoći Europske unije trećim zemljama koji se financiraju iz općeg proračuna EU (Proračun) i 10. Europskog fonda za razvoj (EFR). Financiranje pomoći trećim zemljama reguliraju sve primjenjive financijske uredbe EU i Europskog fonda za razvoj, te usporedivi temeljni akti, kao što su uredbe o programima poput DCI, ENPI, IPA, EIHRD, itd. kao i za mjere koje se financiraju iz proračuna Europske unije, kao i iz Sporazuma iz Cotonoua za mjere koje se financiraju iz EFR (EDF).

Kao što je to slučaj od prihvaćanja izmjena Dodatka IV Sporazuma iz Cotonoua 2008., ugovori o nabavi i bespovratna sredstva koja se financiraju iz 10. EFR dodjeljivat će se i provoditi u skladu s pravilima EU i, osim u slučajevima predviđenima tim istim pravilima, u skladu s procedurama i standardnim dokumentima utvrđenima i objavljenima od strane Komisije, za provedbu suradnje s trećim zemljama, na snazi u trenutku pokretanja postupka o kojem je riječ.

Kompletan prijevod naći će te na:: http://www.eu-projekti.info/preuzmite-nasluzbeni-prijevod-novog-prakticnog-vodica-prag-a