19.12.2013, 14:40

Najava natječaja: Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća

Min. potpora: 500.000,00 € Max. potpora: 3.500.000,00 €
Eu sufinanciranje projekta: min. 1% do max. 60%

 Potpore ovog javnog poziva pružit će se za dvije vrste projekata koji predstavljaju različite sektore hrvatskog gospodarstva, te će shodno tome biti podijeljene u dva dijela kako bi se jednaka podrška pružila subjektima oba sektora i to:  1. Konkurentnost malih i srednjih poduzeća (MSP) te 2. Konkurentnost turizma. 

Prvi dio javnog poziva koji se odnosi na konkurentnost MSP ima za cilj povećanje ekonomske aktivnosti primjenom sveobuhvatnog pristupa strateškim potrebama MSP-a kroz projekte projekte čiji je cilj poboljšati tehnološku strukturu poduzeća, olakšati pristup financiranju za proizvodna ulaganja, te ojačati održivost i konkurentnost poduzeća.

Drugi dio koji se odnosi na konkurentnost u turizmu ima za cilj doprinijeti održivom razvoju turizma povećanjem konkurentnosti turističkog sektora. Financijska podrška će biti pružena malim i srednjim poduzećima koji ulažu u izgradnju, preuređenje i poboljšanje kvalitete smještaja malih i srednjih hotela kao i u razvoj dodatne turističke ponude te jačanje komercijalne vrijednosti prirodnih i kulturnih resursa, a u skladu s održivošću i ekološkim standardima određenima nacionalnim strategijama.

Kako bi izašlo ususret zainteresiranim poduzetnicima i što prije ih informiralo o budućim uvjetima propisanima Javnim pozivom na dostavu projektnih prijava te im tako pravovremenim podacima pomoglo u pripremi projektnih prijava, Ministarstvo poduzetništva i obrta je na straniciwww.minpo.hr i http://www.minpo.hr/default.aspx?id=512 najavilo Javni poziv, te potencijalnim prijaviteljima pružilo informacije o istome koje uključuju: sažetak poziva na dostavu projektnih prijava, prihvatljive prijavitelje, prihvatljive aktivnosti i neprihvatljive projekte.