07.05.2013, 09:18

Nacionalni info dan

Pozivamo Vas na Nacionalni info dan „CIP Eko-inovacije“ u organizaciji Europske poduzetničke mreže HGK i Ministarstva poduzetništva i obrta, koji će se 15. svibnja 2013. u 9:30 sati održati u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, Rooseveltov trg 2.

Nazočnima će se obratiti Vesna Torbarinasavjetnica za EU fondove Dražen Pros, zamjenik Ministra poduzetništva i obrta te voditeljica Uprave za EU projekte pri Ministarstvu poduzetništva i obrta, gospođa Snježana Ivić Pavlovski.

Osim spomenutih, predstavit će se vodeći predstavnici uspješnih hrvatskih projekata koji su povukli sredstva iz ovog europskog programa u proteklim godinama.

Dr. sc. Ivana Banjad Pečur, dipl. ing. Građevinarstva, predstavit će projekt „ECO Sandwich“,nagrađen na natječaju CIP Eko inovacije 2011. ECO-sandwich je ventilirana montažna zidna ploča napravljena od recikliranog građevinskog otpada (CDW) i mineralne vune proizvedene korištenjem inovativnih i održivih ECOSE ® tehnologija za smanjenje potrošnje primarne energije u zgradama. Ovaj će se revolucionarni proizvod prvi put primijeniti na sveučilišnom kampusu u Koprivnici.

Drugi je gost predavač Marko Mendica, mag. ing. strojarstva, koji će predstaviti „GREENBLAST“ –projekt također nagrađen na natječaju CIP Eko inovacije 2011.Projekt se sastoji od dvije faze recikliranja otpada stakla; prva faza  kao početak procesa za pjeskarenje  u pripremi površine metala u brodograđevnoj industriji   i druga faza, u  kojoj se dobiveni otpad koristi kao sirovina za industriju teške gline.

Ove smo godine pripremili posebnu panelnu raspravu na temu svladavanja prepreka  pred kojima se nalaze projekti u svim fazama provedbe i o završnim postignućima u njihovoj primjeni. Očekujemo zanimljivu raspravu panelista koji će prezentirati svoja iskustva i ukazati na teškoće na koje su nailazili, kako bi potencijalnim dobitnicima nagrade pomogli  u traženju puta za dobivanje izglednih prilika u procesu daljnjeg razvoja njihovih proizvoda.

Info dan je i ove godine besplatan i dostupan svim hrvatskim poduzetnicima.

* Europska komisija početkom svibnja raspisat će natječaj za financiranje projektnih prijedloga iz programa CIP Eko-inovacije. Hrvatska gospodarska komora pobrinut će se kao i svake godine da sve informacije o natječaju, mogućnostima, uvjetima i kriterijima pravovremeno dopru do hrvatskih poslovnih subjekata.