29.07.2011, 12:21

Koordinacija istraživačkih rezultata s područja zaštite okoliša

Održana međunarodna konferencija i radionica na temu promocije i koordinacije istraživačkih rezultata u području zaštite okoliša u centralnoj i istočnoj Europi

 
TERA TEHNOPOLIS kao dio europskog konzorcija za provedbu projekta PROCEED – Promocija i koordinacija istraživačkih rezultata u području zaštite okoliša u centralnoj i istočnoj Europi, sudjelovala je na međunarodnoj konferenciji i radionici, održanoj u Sofiji, Bugarska, 27. i 28. 06.2011. Na konferenciji su predstavljene aktualnosti istraživačkih rezultata i EU regulative u tom području. U okviru radionice se raspravljalo o metodologiji izrade baze podataka istraživačkih projekata u području onečišćenja zraka, kemijskog onečišćenja i tehnologije zaštite okoliša. Istraživanje i SWOT analiza uspješnosti promocije i distribucije istraživačkih rezultata biti će provedena u 14 zemalja. Za Hrvatsku, istraživanje će provesti TERA TEHNOPOLIS.  Na ovaj način žele se promovirati istraživački rezultati privatnog i javnog sektora, te potaknuti transfer tehnologije iz javnog – istraživačkog sektora u gospodarstvo.

Realizaciju projekta omogućila je  Europska komisija kroz FP7 program.

Ukoliko želite sudjelovati u projektu i predstaviti vaše istraživačke rezultate, možete ih evidentirati na www.proceed-project.eu//survey/index.cfm ili nas osobno kontaktirati za više informacija.