19.08.2019, 08:56

Konferencija Rješavanje prepreka u kružnom gospodarstvu i B2B poslovni razgovori, Norveška

Konferencija Rješavanje prepreka u kružnom gospodarstvu i B2B poslovni razgovori, koji organizira Innovation Norway, nacionalna agencija i razvojni fond, i Europska poduzetnička mreža 25. rujna, u Oslu, kao dio događanja Inovacijski tjedan Osla (Oslo Innovation Week – OIW).

Poslovni skup organizira se u okviru bilateralnih programa financijskih mehanizama Europskog gospodarskog područja i Norveške darovnice za razdoblje 2014. – 2021., među kojima je i program Poslovni razvoj, inovacije i MSP u Hrvatskoj, koji ima za cilj povećanje stvaranja vrijednosti i održivi rast u hrvatskom poslovnom sektoru.

Konferencija i B2B razgovori namijenjeni su isključivo tvrtkama koje imaju konkretnu projektnu ideju i koje su zainteresirane za sudjelovanje na skupu u cilju pronalaženja norveškog partnera sa stručnim znanjem ili tehnologijom za realizaciju projekta kojime bi aplicirali za sredstava u okviru poslovnog programa Poslovni razvoj, inovacije i MSP u Hrvatskoj.

S obzirom na ograničen broj sudionika iz svake zemlje korisnice sredstava financijskih mehanizama, organizator će provesti evaluaciju prijavljenih tvrtki (prioritet imaju MSP) i povratno izvijestiti o prihvatljivosti sudjelovanja na poslovnom skupu i mogućnosti dobivanja financijske potpore za troškove putovanja, a predviđeno je sudjelovanje 8 (osam) relavantnih hrvatskih tvrtki. Skrećemo pozornost da konzultantske tvrtke, tvrtke koje žele plasirati svoje proizvode i usluge na norveško tržište, klasteri, sveučilišta i udruge nisu prihvatljivi sudionici poslovnog skupa. 
Registrirati se na B2B razgovore možete na sljedećoj POVEZNICI.

Prilikom registracije tražit će se kratko predstavljanje projektne ideje i informacije o očekivanom norveškom partneru kojeg tražite za sudjelovanje u projektu na temelju kojih će se vršiti evaluacijski postupak te sugeriramo što raniju prijavu.

Projektna ideja se treba odnositi na razvoj inovativnih tehnologija / rješenja / proizvoda / usluga (novi na tržištu) ili primjenu inovativnih tehnologija / rješenja / proizvoda unutar tvrtke (novo za tvrtku), te se odnositi na jedno od sljedećih područja:

- smanjivanje unosa materijala i resursa,

- što duže održavanje vrijednosti proizvoda, materijala i resursa,

- minimiziranje stvaranja otpada,

- zamjenu neobnovljivih izvora biomasom,

- zaštitu oceana i kopna od otpada i smeća uklanjanjem postojećih koncentrata, ublažavanjem novih onečišćenja i razvojem biorazgradive bio plastike.

Više informacija o programu Poslovni razvoj, inovacije i MSP u Hrvatskoj i uvjetima za apliciranje za potporu u troškovima putovanja (Travel Support Sheme) dostupno je na mrežnim stranicama Innovation Norway, a predviđeni iznos potpore iznosi 1.200 eura.

Potvrđeni sudionici imat će rok do 22. rujna za odabir partnera za B2B poslovne razgovore.

Za sve dodatne informacije obratite se HGK:

Diana Kovač
tel.: 01/4561 604
e-mail: dkovac@hgk.hr