20.10.2009, 10:30

Izabran novi Predsjednik EUROCHAMBRESA

Na Plenarnoj skupštini Eurochambresa, Alessandro Barberis, predsjednik Gospodarske komore Torino, jednoglasno je izabran za novog predsjednika Udruženja europskih gospodarskih komora - EUROCHAMBRESa, a svoju novu funkciju preuzeti će 1. siječnja 2010. godine. Na toj funkciji naslijediti će dosadašnjeg predsjednika Eurochambresa, gosp. Pierre Simon-a koji je tu dužnost obnašao od 2006. godine. i koji je bio ponovno izabran kao počasni predsjednik. 

U svom počasnom govoru, g. Barberis istaknuo je prioritete svog budućeg predsjedanja. "Trebamo veću uključenost Europe za suočavanje sa jednom od najtežih ekonomskih kriza u našoj povijesti. Narednih nekoliko mjeseci će biti presudno: politika mora dati brze i konkretne odgovore pritom ne zaboravljajući dugoročne ciljeve kao što su odgovori na povećanje nezaposlenosti, braneći jedinstveno tržište protiv protekcionističke tendencije ili dajući adekvatnu podršku sporazumu o klimatskim promjenama potpisanome u Kopenhagenu ".  

Kako je naglasio - " došlo je vrijeme da se Eurochambres nametne kao snažan partner u svim raspravama koje se vode o pitanjima europskih i međunarodnih gospodarskih odnosa. Odlučan sam u tome stavu i vjerujem da mogu doprinijeti da Eurochambres postigne vodeću ulogu u tom pogledu".

Alessandro Barberis rođen je 1937 u Torinu u Italiji. Od 2004. godine bio je Predsjednik Gospodarske komore Torino, a od 2008. godine, Potpredsjednik ICC-a, Međunarodne trgovinske komore. Prije toga, bio je direktor i zamjenik predsjednika FIAT-a, najvećeg proizvođača automobila u Italiji. Također, radi i kao savjetnik brojnih talijanskih poduzeća. 

Osim toga, na Eurochambresovoj Plenarnoj skupštini također su izabrana dva nova zamjenika i pet novih potpredsjednika. 

Novi Zamjenici Predsjednika sa dvogodišnjim mandatom (2010-2011):

  • Pierre Gramegna (Luxemburg)
  • Rifat Hisarciklioglu (Turska).

 

Novi Potpredsjednici, sa jednogodišnjim mandatom (2010) :

  • Jean-François Bernardin (Francuska);
  • Frank Horch (Njemačka);
  • Andrzej Arendarski (Poljska);
  • Miquel Valls i Maseda (Španjolska);
  • Neville Reyner CBE DL (Velika Britanija).