27.09.2018, 12:31

Održan Info dan o nacionalnoj i EU potpori malim i srednjim poduzećima

Dana 26.09.2018. u Zagrebu je održan je INFO DANu okviru kampanje Europske komisije:  „EU Open for Business – EUO4B". Kampanja "EU Open for Business 2018." dio je višegodišnjeg projekta, a ove godine je fokus na Hrvatskoj, Finskoj, Latviji, Švedskoj i Rumunjskoj.

Info dan je održan u hotelu DoubleTree by Hilton, a organizirano je u suradnji Europske komisije i Europske poduzetničke mreže. Uvodnim govorom sve prisutne pozdravila je Vesna Torbarina, voditeljica odjela za EEN, EU programe i fondove potpore za male i srednje poduzetnike Hrvatske gospodarske komore, ujedno i koordinator EEN projekta u Republici Hrvatskoj.

Sudionici su imali prilike poslušati izlaganja mnogih govornika poput: Dražena Budimira, službenika za politiku iz predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Ivana Štefanića, direktora Terra Tehnopolisa d.o.o. iz Osijeka, Alena Botice, višeg stručnog savjetnika iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Andreje Turčin, direktorice Sektora financijskih institucija i specijalnog financiranja iz Privredne Banke Zagreb, Igora Bobeka, stručnjaka Europske poduzetničke mreže za izvore financiranja za MSP iz Hrvatske gospodarske komore.

Neke od tema su bile pristup financijama, prava unutar zajedničkog tržišta, mogućnosti širenja na nova tržišta te pronalaženje novih poslovnih partnera, kao i o zaštita intelektualnog vlasništva. Predstavnici potpornih institucija imali su prilike susresti stručnjake te dobiti odgovore na pitanja tijekom diskusija za okruglim stolovima kao i proširiti profesionalna poznanstva.

Jedna od zanimljivih tema bile su i uspješne priče naših poduzetnika, Tomislava Bronzina, izvršnog direktora tvrtke CITUS te Dubravka Kičića, izvršnog direktora BIOCentra. Oni su sudionicima između ostaloga ispričali o uslugama Europske poduzetničke mreže te programima financiranja HAMAG-BICRO-a koje su im pomogle na putu poslovnog uspjeha.