23.11.2012, 13:09

Hrvatski start-upi predstavili se u Londonskom Tech-Cityju

BICRO – Europska poduzetnička mreža u suradnji s EEN partnerom GLE – Greater London Enterprise suorganizirao je posjet hrvatskih start-up tvrtki u London od 15. do 17. Studenoga. Glavni organizator posjeta bio je UK Trade & Investment, Veleposlanstvo Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske , a inicijativi su se pridružili i ZIP – Zagrebački inkubator poduzetništva, Netokracija te HAMAG Invest. Start-upi su posjetili londonski Tech City - digitalno središte Europe, u kojem već djeluju vodeće svjetske tehnološke tvrtke poput Googlea, Facebooka, Intela i Amazona, vodeći britanski inkubatori Seedcamp i Springboard te investicijski fondovi.

 

Cilj posjeta bio je upoznati se s Tech Cityjem kao inovativnim europskim središtem za tehnološke i digitalne tvrtke i investitore. Hrvatski startupi mogli su se uvjeriti u specifičan potencijal koji pruža Tech City za razvoj inovativnih biznisa svih veličina. Tech City je primjer uspješnog modela pružanja podrške startupima i inovativnim tvrtkama utemeljenim na novim tehnologijama Tech City je u potpunosti transformirao istočni London, nekada industrijsko središte Londona i pretvorio ga u tehnološko i inovativno središte koje tvrtkama nudi kompletnu infrastrukturu te im omogućava rast i razvoj neophodan za pozicioniranje na globalnom tržištu.

Ovim posjetom, hrvatskim startupima je također bila pružena mogućnost da na popularnom Googleovom kampusu predstave svoje tvrtke i proizvode potencijalnim investitorima te se umreže s tvrtkama koje već posluju u Tech Cityju na Tweetup susretu popularno nazvanom “Silicon Drinkabout”.

U sklopu posjeta, startupi su posjetili i projekt u nastajanju, FinTech Accelerator Space Level39, najveći europski tehnološki centar za inovativne poslovne ideje u financijskom sektoru.

Hrvatski startupi koji su sudjelovali u posjetu i imali priliku predstaviti svoj projekt su: Hipersfera, Eye Know, Mash.me, Code Anywhere, Sidekickr, Once, Rimac automobili, SmartRM, Trillenium i PhotoPay. Tvrtke su zahvaljujući posjetu ostvarile vrijedne kontakte s potencijalnim investitorima i budućim poslovnim partnerima, a postignuti su i konkretni dogovori za daljnje predstavljanje na međunarodnom tržištu. Ovaj posjet jedan je u nizu takvih događanja koji Europska poduzetnička mreža organizira za hrvatske inovativne tvrtke, s ciljem olakšavanja puta do komercijalizacije te ujedno i pozicioniranja Hrvatske na međunarodnom tržištu kao zemlje stručnih, inovativnih i perspektivnih tvrtki.