08.05.2013, 10:28

Hrvatski industrijski paviljon na European Utility Week-u

Zagreb, 08. svibnja 2013. - Savez za energetiku Zagreba i tvrtka Energo Media Servis d.o.o. zajednički su, nakon višegodišnjih priprema, organizatori 'Prvog međunarodnog grupnog nastupa hrvatskih industrijskih kompanija te gospodarskih institucija' na jednom od najznačajnijih europskih energetskih događanja koje okuplja sve značajne dionike pod jednim krovom - European Utility Week-u. Riječ je organizaciji 'Hrvatskog industrijskog paviljona', a pod već dobro poznatim brandom 'GREENVEST: INVEST IN GREEN CROATIA'.

European Utility Week jedno je od najznačajnijih europskih energetskih događanja koje okuplja sve značajne tržišne dionike pod jednim krovom.

Kombinacija međunarodne izložbe sa više od 400 tvrtki izlagača, visokorangirana trodnevna konferencija te sudjelovanje više od 300 vodećih komunalnih pružatelja usluga uz više od 8.000 stručnjaka iz sektora jasan su pokazatelj snage i veličine događanja kojem ne može konkurirati niti jedan drugi događaj u smislu sektorske razmjene iskustava i mogućnosti umrežavanja.

European Utility Week objedinjuje tri zasebna događaja (Metering, Billing/CRM Europe, Transmission & Distribution / Smart Grids Europe i Smart Homes) koji su se po prvi puta zajedno održala 2012. godine kako bi na jednom mjestu zadovoljili nove potrebe brzorastuće europske 'inteligentne' energetske zajednice.

Ovogodišnje okupljanje vodećih tvrtki i stručnjaka otvoriti će nove teme kao što su integracija obnovljivih izvora energije i rješenja za skladištenje energije kao izazove koji su postali središnja tema za sva europska komunalna poduzeća.

European Utility Week će, osim novog imidža događanja, ove godine već tradicionalno dostaviti presjek inovativnih inteligentnih energetskih projekata, pregled njihove implementacije te vrhunske znanstvene radove iz cijelog svijeta koji su pažljivo odabrani zahvaljujući preporukama odbora sa više od pedeset članova.

Od 15. do 17. listopada Amsterdam će još jednom postati europsko i svjetsko središte energetske industrije na kojem će više od 400 izlagača predstaviti svoja rješenja u sektorima inteligentnih mjerenja, mreža, upravljanje podacima, naplate, prijenosa, distribucije i inteligentnih kuća.

Osim upoznavanja sa najnovijim tehnološkim dostignućima, ovaj događaj je, zahvaljujući više od 8.000 stručnih sudionika i savršena prilika za upoznavanje, povezivanje i sklapanje novih poslova sa vodećim europskim i svjetskim kompanijama koje će upravo na European Utility Week-u biti u potrazi za novim rješenjima i partnerima.

Bez obzira o tome koji aspekt inteligentne energetske industrije predstavlja Vaše polje interesa, European Utility Week je pravo mjesto za pronalazak pravog proizvoda, dobavljača i partnera, kao i prilika za proširenje mreže kontakata ovog brzorastućeg sektora.

Glavne teme koje pokriva European Utility Week su inteligentni prijenos i distribucija (T&D), integracija i pohrana energije iz obnovljivih izvora (Renewable Integration & Storage), inteligentna mjerenja, ICT i upravljanje podacima (Smart Metering - ICT & Data Management) te inteligentne kuće (Smart Homes).

Savez za energetiku Zagreba i tvrtka Energo Media Servis d.o.o. organizatori su (od 14.-18.10.2013. godine) 'Prvog međunarodnog grupnog nastupa hrvatskih industrijskih kompanija te gospodarskih institucija', a riječ je visokorangiranom događaju i izvedbi dizajniranog 'Hrvatskog industrijskog paviljona' izložbene površine do 100 m2 (i veće prema potrebi) koji uključuje zasebne izlagačke jedinice, tzv. show room-ove te prostor za prezentaciju hrvatskih industrijskih rješenja stručnoj javnosti iz sektora.

Organizatori na sebe preuzimaju organizaciju cjelovitog nastupa što uključuje organizaciju prijevoza, smještaja i sajamsko-konferencijskog nastupa. U planu organizatora je i organizacija ministarskog sastanka - predstavnika gospodarskih institucija Kraljevine Nizozemske i Republike Hrvatske, a u slučaju većeg interesa i privatnog zračnog prijevoza za sve sudionike.

"Hrvatska će tijekom održavanja European Utility Week-a već gotovo 4 mjeseca biti članicom Europske unije te smo mišljenja kako bi grupni nastup hrvatskih industrijskih tvrtki na ovom događaju bio prava prilika širokoj stručnoj javnosti predstaviti domaća rješenja. Koristim prigodu naglasiti kako je Savez za energetiku Zagreba prvi inicirao organizaciju ovoga događanja te da očekujemo odziv niza velikih i srednjih tvrtki u kratkom roku", istaknuo je Tomislav Marjanović, predsjednik Saveza za energetiku Zagreba i generalni direktor Energo Media Servis-a.

"Pozivamo sve zainteresirane hrvatske industrijske tvrtke i gospodarske institucije da nam se za sve detaljne informacije obrate u Informativni ured Saveza za energetiku Zagreba i tvrtke Energo Media Servis d.o.o. na T: +385-1-6441-445 ili slanjem upita na tomislav.marjanovic@croenergo.eu te da sudjelovanje na ovom sajmu prepoznaju kao priliku za još uspješnije pozicioniranje na jedinstvenom europskom tržištu", stoji na kraju priopćenja Saveza za energetiku Zagreba.