17.12.2015, 12:56

Hokej povezuje business

U organizaciji hrvatske gospodarske komore - Europske poduzetničke mreže, nekoliko hrvatskih tvrtki se 14. prosinca 2015. sastalo s 23 finska gospodarstvenika u Helsinkiju, Finska. Ovo je bio uzvratni susret nakon prošlogodišnjeg posjeta finskih tvrtki Zagrebu, upravo prilikom hokejaške utakmice između KHL Medveščak Zagreb i hokejaškog kluba Jokerit Helsinki.

HGK – Europska poduzetnička mreža prepoznata je kao potporna institucija za ostvarenje oveposjete.

U širenju poslovanja na druga tržišta, bitno je prepoznati kvalitetanog i pouzdanog poslovnog partnera, a Europska poduzetnička mreža u tome pomaže tvrtkama već punih osam godina.

Suradnjom s kolegama iz Europske poduzetničke mreže u Regionalnoj komori Helsinki, Veleposlanstva RH u Finskoj, a uz potporu KHL Medveščak Zagreb i hokejaškog kluba Jokerit Helsinki, finskim i hrvatskim tvrtkama pružena je mogućnost uspostavljanja novih kontakata i širenja poslovanja. Smatramo da se na marginama međunarodnih sportskih događanja mogu organizirati i vrlo kvalitetni gospodarski susreti te promocija zemlje.

Kratkom prezentacijom „Kako poslovati s Hrvatskom“ domaćinima smo predstavili svoj gospodarski potencijal te mogućnosti ulaganja i jačanje bilateralne suradnje. Nakon prezentacije uslijedili su poslovni razgovori finskih i hrvatskih tvrtki prema već unaprijed određenom rasporedu.

Poslovno druženje nastavilo se i na hokejaškoj utakmici gdje smo bodrili naš KHL Medveščak Zagreb. Na žalost, pobijedili su domaćini - Jokerit Helsinki, ali kako u sportu tako i na poslovnim razgovorima, važno je sudjelovati!

Rezultati ove posjete za naše institucije i tvrtke su:

  • širenje poslovanja u Finsku i moguća poslovna suradnja
  • zajedničko sudjelovanje na trećim tržištima
  • unaprijeđenje suradnje u području biotehnoloških znanosti