NaslovnaVijesti

GRAND PRIX BUDI UZOR® 2016. DODIJELJEN ISTRAŽIVAČKOJ GRUPI SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

objavljeno 29. studenog 2016

Grand prix Budi uzor® 2016. za najbolju inovaciju Bežična senzorska mreža za mjerenje analognih signala, je dodijeljen istraživačkoj grupi Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek koju vodi dr.sc. Tomislav Matić.

Ideja se prvobitno razvijala kroz program Provjere inovativnog koncepta PoC, financiranog od strane HAMAG-BICRO-a. Program PoC je financirao razvijanje prototipa sustava za bežično mjerenje bioloških signala i pokretanje međunarodne zaštite patenta. Troškove zaštite intelektualnog vlasništva dijelom preuzima i matični fakultet do trenutka kada projekt ulazi u financiranje kroz UTT program.

Za pripremu proizvoda na tržište i njegovu komercijalizaciju je zadužena tvrtka TERA Tehnopolis kroz UTT program. TERA je kao regionalni ured za transfer tehnologije kroz spomenuti program osigurala 528.230,50 kn. Sredstva također dodjeljuje HAMAG-BICRO, a namijenjena su za troškove zaštite intelektualnog vlasništva, izradu nulte serije proizvoda, certificiranje i pripremu za izlazak na tržište.

Na globalnoj je razini proizvod dobio potvrdu inovativnosti i ušao u zadnju fazu dobivanja američkog patenta i EU patenta u četiri odabrane države. Postupak zaštite se također provodi u Koreji i Kini.

Nakon uspješnog razvoja proizvoda u tehnološkom smislu, slijedi komercijalizacija na globalnom tržištu. U cilju komercijalizacije već je objavljen profil proizvoda u bazi Europske poduzetničke mreže. Promocija projekta na EEN bilateralnim poslovnim susretima u Pečuhu i Rimu je omogućila prve poslovne kontakte. Konferencija u Rimu se pokazala posebice korisnom jer je okupila predstavnike iz sektora medicine, farmacije, medicinskih uređaja i IT aplikacija za zdravstvene potrebe, a započeti su i prvi razgovori o mogućoj komercijalnoj suradnji.

Istraživači Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija za inovativni proizvod, namijenjen mjerenju tjelesne temperature koji je povezan s pametnom narukvicom za očitavanje prikupljenih podataka, imaju ozbiljan plan komercijalizacije. Autori ovog tržišno atraktivnog proizvoda su dr.sc. Tomislav Matić, dr.sc. Marijan Herceg i dr.sc. Josip Jog. „Ovo je proizvod široke primjene i s velikim brojem potencijalnijih potrošača.“, kaže dr. Matić. Proizvod omogućava kontinuirano praćenje tjelesne temperature na daljinu, uz mogućnost alarmiranja u slučaju odstupanja od preferirane razine. Nakon dovršenja izrade nulte serije proizvoda, koja će imati nezamjenjivu ulogu u promociji proizvoda i pregovaračkom procesu, slijedi komercijalizacija.Ostale vijesti...

Želite započeti s izvozom? Tražite nove dobavljače? Tražite partnere za EU projekte?

16. ožujka 2017

STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci Vas poziva na prezentaciju Enterprise Europe Network – EEN (Europske poduzetničke mreže) koja će se održati dana 24.03.2017. godine u 10h, u Step Ri znanstveno-tehnologijskom parku – učionica na p...


Projekt CERIecon - Mreža regionalnih inovativnih ekosustava Središnje Europe

07. ožujka 2017

StepRi jedan je od projektnih partnera u projektu “CERIecon – Mreža regionalnih inovativnih ekosustava Središnje Europe” , koji se bavi izazovom kako učiniti Središnju Europu konkurentnijom kroz unaprjeđenje vještina i poduzetničkih kompetencija na područ...


INFO WEBINAR - EUREKA

03. ožujka 2017

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je drugi zajednički poziv za međunarodne suradničke projekte iz dunavske regije u 2017. godini iz programa EUREKA . Detalji poziva su OVDJE . Ovim putem vas pozivamo na...


Informirajte se o prijavi projekata na program Life

02. ožujka 2017

Program LIFE je financijski instrument Europske unije namijenjen financiranju projektnih aktivnosti na području zaštite okoliša i klime, za koje je u razdoblju 2014. - 2020. osigurano 3,46 milijarde eura.


OSJEČKI I POŽEŠKI STUDENTI U BORBI ZA 100.000,00 € U SKLOPU EUROPSKOG POSLOVNOG AKCELERATORA KATANA

28. veljače 2017

Na tržištu rada mladi su najtraženija radna snaga. Njihove karakteristike su marljivost, poduzetnost, originalnost, kreativnost i iskrenost, što se sve više uspoređuje s novom generacijom mladih osoba, tzv. Generacijom Y. Ovaj naraštaj se razlikuje od pro...


Kalendar događanja

Uspješne priče

Vijesti iz mreže

Prikaži sve vijesti
RSS

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti iz mreže izravno na e-mail, molimo unesite svoje podatke:
Arhivi newslettera možete pristupiti ovdje.

enterpreneurSHEp croatia
 
HAMAG BICRO TERA TEHNOPOLIS d.o.o. Tehnološki park Varaždin Ured za transfer tehnologije Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. (STeP Ri)

Hrvatska gospodarska komora
Europska poduzetnička mreža Hrvatske
Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: een@hgk.hr

European Commission This project has been funded with support from the European Commission.
This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.