06.04.2010, 12:45

Europski tjedan malog i srednjeg poduzetništva 2010.

Ovogodišnji Europski tjedan malog i srednjeg poduzetništva - European SME Week održati će se u razdoblju 25. svibnja - 1. lipnja. European SME Week je pan-Europska kampanja koje se provodi u 37 zemalja (tj. 27 zemalja članica EU, plus Albanija, Hrvatska, Makedonija, Island, Izrael, Lihtenštajn, Crna Gora, Norveška, Srbija i Turska). 



Događaji koji će se organizirati od strane poslovnih organizacija, pružatelja poslovne potpore i javne vlasti u zemljama sudionicama u okviru SME tjedna održavati će se na nacionalnoj, regionalnoj ili lokalnoj razini.

Ciljevi inicijative su:
• pružiti informacije o tome što EU, kao i nacionalne, regionalne i lokalne vlasti nude kao podršku mikro, malim i srednjim tvrtkama;
• promicanje poduzetništva kako bi što više ljudi, a posebno oni mlađe generacije, ozbiljno razmislili o poduzetničkoj karijeri;
• Odati priznanje poduzetnicima za njihov doprinos Europskoj dobrobit, zapošljavanju na europskoj razini, razvoju inovacija i konkurentnosti.

Svi oni koji namjeravaju organizirati događanja na europskoj / nacionalnoj / regionalnoj razini u svibnju i lipnju, a koji zadovoljavaju ciljeve Europskog SME Week-a, mogu ih promovirati na Internet stranici SME Week-a, gdje mogu pronaći i detaljnije informacije o samoj inicijativi i načinu kako se uključiti u nju..
European SME Week website.

Povodom održavanja Europskog tjedna MSP, Europska komisija namjerava izdati brošuru u kojoj će biti izdvojeni poduzetnici čiji profili, tj. profili njihovih tvrtki mogu služiti kao nadahnuće ostalim poduzetnicima diljem Europe, pa i šire. Kao konačna selekcija, odabrano je ukupno 36 ženskih i muških poduzetnika.

S ponosom objavljujemo da se među njima nalazi i gospodin Zvonko Biljecki, generalni direktor i predsjednik Uprave hrvatske tvrtke Geofoto d.o.o.