08.02.2010, 12:45

EU Sustainable Energy Week 2010.

U razdoblju 22.-26. Ožujka 2010. održavati će se četvrto izdanje EU energetskog tjedna pod nazivom EU Sustainable Energy Week 2010.


Energetski tjedan kao glavni godišnji događaj Kampanje za energetski održivu Europu koja  ima svrhu pridonijeti energetskim političkim ciljevima EU u području obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, čistijeg transporta i alternativnih goriva te kao referentna točka za pitanja održive energije u Europi održava se u organizaciji Europske komisije - Opće uprave za energiju i transport, Europske agencije za konkurentnost i inovacije, Europskih institucija, glavnih aktera u području energetike te privatnih tvrtki. Do sada je u organizaciji više od 100 događanja u Bruxellesu i diljem Europe, a očekuje ih se puno više.


Registracija za događaje u energetskom tjednu je otvorena, a svatko tko se želi prijaviti za neki od događaja treba  posjetiti Internet stranicu energetskog tjedna, te se registrirati za konferenciju, radionice ili ostala događanja. Prije toga potrebno je kreirati svoj račun OVDJE

Niz događaja, radionica, umrežavanja i sastanaka sa više od 3000 sudionika biti će organizirani u 3 dana u Bruxellesu, 23-25 ožujka 2010. Pregled tih događanja i registracija za iste vrši se na slijedećim Internet stranicama http://www.eusew.eu/page.cfm?page=events

Osim događanja u Bruxellesu, diljem Europe, ali i kod nas u Hrvatskoj organiziraju se energetski dani, u kojima se na lokalnoj razini organiziraju različita događanja. Takvi događaju imaju za cilj povećanje energetske učinkovitosti te poticanje šire upotrebe obnovljivih izvora energije.
Popis svih događanja po zemljama kao i više informacija o njihovom organiziranju možete dobiti OVDJE