26.06.2013, 10:09

Edukacije u sklopu projekta Danube PIE

Danube PIE je međunarodni projekt financiran od strane Europske Komisije, CIP program, ograničeni poziv namijenjen samo članovima nacionalnih konzorcija Europske poduzetničke mreže.

Glavni cilj projekta je edukacija malih i srednjih poduzeća dunavske regije u području eko dizajna sa krajnjim ciljem povećanja njihove konkurentnosti.

Eko dizajn je takav pristup koji kroz efikasniju upotrebu materijala i energije treba osigurati smanjenje troškova, očuvanje životne okoline, povećanje konkurentnosti i širenje na tržište mijenjanjem postojećih proizvoda i procesa ili uvođenjem novih održivih proizvoda.

Projekt je namijenjem malim i srednjim poduzećima koja posluju u područjima povezanim s ambalažom i pakiranjem, ali i poduzećima u drugim proizvodnim sektorima i imaju potebu primijeniti eko dizajn u svom poslovanju.  Korisnici projekta mogu biti i uslužna poduzeća/organizacije koje u svojim aktivnostima primjenjuju ili žele primjeniti eko dizajn koncepte.

Tijekom provedbe projekta u idućih 18 mjeseci organizirati će se edukacije, umrežavanja, razmjene iskustava, informiranje o EU i nacionalnim fondovima.

Tehnološki park Varaždin, član je konzorcija projekta Danube PIE.  partneri u konzorciju su:

Strinbeis Europa Zentrum – Stuttgart, Njemačka

Privredna i industrijska komora Temišvar – Temišvar, Rumunjsk

Poslovni centar za podršku malim i srednjim poduzećina – Ruse, Bugarska

Mađarska agencija za investicije i trgovinu – Budimpešta, Mađarska

Univerzitet u Novom Sadu – Novi Sad, Srbija

Kontakt odsoba u Tehnološkom parku Varaždin je Emilija Žuvić, članica projektnog tima; emilija.zuvic@tp-vz.hr,  tel: 00385 (0)42 500 051