02.11.2011, 15:46

Djelatnici ŽK educirali se na konferenciji o strukovnom obrazovanju u Györu, Mađarska

Predstavnici Županijske komore Varaždin, Osijek i Vukovar sudjelovali su 11. listopada 2011. godine u Györu u Mađarskoj na  međunarodnoj konferenciji o strukovnom obrazovanju koju je organiziralo Udruženje podunavskih komora u suradnji s Trgovinskom i industrijskom komorom iz Budimpešte i Trgovinskom i industrijskom komorom iz Györa.

U uvodnom dijelu konferencije, dr. Jaczku Tamas iz Ministarstva gospodarstva Mađarske upozorio je na stopu nezaposlenosti od 10,8% što je visok prosjek u odnosu na npr. Švedsku koja ima stopu nezaposlenosti od 8% i predstavlja zaostajanje u odnosu na europski prosjek, tako su svi programi obuke za tržište rada dobrodošli. U nastavku konferencije predstavljeni su primjeri „dobrih praksi“ iz Mađarske,  Austrije i  Slovačke.

Županijska komora  Osijek, Varaždin i Vukovar aktivno su se uključile u rad Udruženja podunavskih komora (DCCA) u cilju  unapređivanja gospodarske suradnje i jačanja kohezije između zemalja podunavske makro-regije. Članice Udruženje podunavskih gospodarskih komora –DCCA su komore iz Njemačke, Austrije, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Rumunjske, Bugarske, svih  zemalja sliva rijeke Dunav.