24.09.2009, 12:15

Dan informativnih i poslovnih susreta FP7

Dan informativnih i poslovnih susreta o međunarodnoj suradnji na FP7 - KBBE 2010 projektima održat će se 7 listopada 2009. u Bruxellesu. Ovaj će se događaj fokusirati na mogućnosti sudjelovanja za zemlje koje nisu članice EU u natječaju KBBE 2010.  Stoga je preporučljivo da sudjeluju istraživači iz zemalja Zapadnog Balkana.

Projekt BIOCIRCLE (http://www.biocircle-project.eu/ ), u suradnji s Europskom komisijom, organizira info dan o nadolazećem natječaju u sklopu teme „Hrana, poljoprivreda i ribarstvo te biotehnologija" unutar Sedmog okvirnog programa (FP7), 7. listopada u Bruxellesu, Belgija.

Cilj događanja je povezivanja istraživačkih dionika iz privatnog i javnog sektora zemalja članica Europske unije te trećih zemalja, uključujući i službenike Europske komisije, a sve u cilju pružanja informacija i plodnog tla za diskusiju i umrežavanje, unutar tematike „Hrana, poljoprivreda i ribarstvo te biotehnologije". Događanje će uključivati općeniti uvod s prezentacijama o osnovnim karakteristikama i područjima na koje se odnosi poziv na prijavu projektnih prijedloga za 2010-tu godinu. Događanje će također uključivati sesiju poslovnih razgovora, uključujući i blic prezentacije projektnih ideja i prijedloga te unaprijed ugovorene bilateralne sastanke radi ugovaranja možebitnih partnerstva za prijavu na FP7 natječaj. Očekuje se da će velik broj delegacija sudjelovati na događanju iz zemalja izvan Europske unije. Međunarodna suradnja između EU i trećih zemalja je vrlo važan aspekt programa FP7 te sastavni dio Teme 2, odnosno „Hrana, poljoprivreda i ribarstvo te biotehnologije".

Info dan namijenjeno je svima zainteresiranim za sudjelovanje u natječaju. Sudjelovanje na događanju je besplatno, nužno je ipak prethodno izvršiti prijavu.

Prijave se zaprimaju do isteka slobodnih mjesta. Napominjmo da će organizatori, u slučaju prevelikog broja prijava, biti primorani limitirati broj osoba koje dolaze iz iste organizacije

Molimo, prijavite se prije 28. rujna 2009.

Sudionici su pozvani da održe kratku prezentaciju u trajanju od 2-3 minute (maksimalno 3 slajda) tijekom poslovnih razgovora. Prezentacija bi trebala opisati projektnu ideju, predstaviti specifičnu kompetentnost predlagača u području natječaja, iskazati vlastiti interes za uključivanjem u partnerski konzorcij.

Molimo, u svojoj prijavi naznačite želite li održati prezentaciju svoje projektne ideje te sudjelovati na poslovnim susretima.

Više informacija o Info danu saznajte ovdje