15.07.2010, 14:00

CBTour - Natječaj za područje poslovnog turizma

Društvo inovatora Sigma objavilo je 09. Lipnja 2010. Javni natječaj za dodjelu godišnje nagrade u poslovnom turizmu "CBTour - inovacije u poslovnom turizmu". Program Društva inovatora Sigma za razvoj hrvatskog poslovnog turizma "CBTour - Croatian Business Tourism" odnosi se na poticanje modernih mehanizama za razvoj hrvatskog poslovnog, znanstvenog i kongresnog turizma na temeljima održivoga razvoja i društvene odgovornosti. Program se odnosi na poticanje razvoja, razvoj i promociju novih usluga, proizvoda i tehnologija u turističkim djelatnostima koje će omogućiti bolji plasman hrvatske poslovno-turističke ponude na domaćem i međunarodnom tržištu.

Cilj programa je sustavno poticanje poslovne zajednice u turističkom sektoru na razvoj konkurentnog, efikasnog i djelotvornog poslovnog, kongresnog i znanstvenog turizma na temeljima održivoga razvoja.

Predmet ovog natječaja je prikupljanje pisanih prijedloga programa pravnih osoba (tvrtki, obrta, zadruga, udruga i drugih oblika pravnih osoba) koje djeluju u području razvoja hrvatskog poslovnog, znanstvenog i kongresnog turizma, koje pružaju usluge vezane uz ostvarenje konkurentne ponude u području poslovnog, znanstvenog i kongresnog turizma i koje kreativnim i inovativnim pristupom stvaraju dodanu vrijednost hrvatskom poslovnom turizmu na temeljima održivog razvoja.

Sukladno natječaju, nagrade se dodjeljuju pravnim osobama za sljedećih 6 specifičnih područja: najbolji ukupni program hrvatskog poslovnog turizma; najbolji program odgovornog hrvatskog poslovnog turizma; najbolja usluga hrvatskog poslovnog turizma; najbolji proizvod hrvatskog poslovnog turizma; najbolja tehnologija hrvatskog poslovnog turizma i najbolji menadžer hrvatskog poslovnog turizma.

Natječajna dokumentacija dostupna je na službenim web stranicama Društva inovatora Sigma http://www.drustvo-sigma.org/CBTour. Rok za ponošenje programskih prijedloga je 27. kolovoza 2010. godine, a dodjela nagrada bit će održana na Svjetski dan turizma, 27. rujna 2010. godine.