29.06.2012, 09:40

Čarobnjak iz okoliša europske poduzetničke mreže – projekt WE-EEN (Wizard of the Environment – EEN)

Prvim međunarodnim treningom koji se održao u Veneciji  14.-15.06.2012. započeo je operativni dio projekta WE-EEN. Trening je organiziran za sve partnere projekta, a obuhvatio je radionice iz tri ključna sektora: gospodarenje otpadom, površinsku obradu plastike i metala, te proizvodnju/reciklažu elektroničkih i elektronskih komponenti. Obzirom da projekt ima u cilju unaprijediti pružanje okolišnih usluga za mala i srednja poduzeća kroz Enterprise Europe Network, predavači/stručnjaci iz navedenih područja obradili su glavne značajke koje će partneri na lokalnim radionicama prenijeti svojim regionalnim partnerima i pružateljima ekoloških usluga.

 

Učinkovite usluge zaštite okoliša i sporazumi o lokalnoj suradnji su vidljive akcije s glavnim ciljem: smanjenjem utjecaja na okoliš i povećanjem profitabilnosti malih i srednjih poduzeća. WE-EEN polazi od proširenog partnerstva GREEN projekta iz kojeg koristi  metodologiju, najbolje prakse i naučene lekcije u određenom području. WE-EEN će također imati koristi od sinergije sa drugim tekućim projektima koji pokrivaju iste teme u različitim područjima pomoću svojih raspoloživih materijala. Taj zajednički napor će omogućiti bolju raspodjelu resursa, povećanje broja međunarodnih i domaćih radionica, te isporučenih treninga malom i srednjem poduzetništvu.

 

Projektni konzorcij WE-EEN projekta vodi Unioncamere Veneto Italija, a sastoji se od jedanaest partnera iz Italije, Rumunjske, Grčke, Bugarske, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Njemačke i Hrvatske, a sve su članice Europske poduzetničke mreže. WE-EEN je financiran od strane Programa za konkurentnost i inovacije Europske komisije (CIP).

 

WE-EEN partnerstvo spaja različite sudionice članova iz tehnoloških i istraživačkih instituta i komora, industrije i gospodarstva kako bi se pomoglo malim i srednjim poduzećima u ispunjavanju zaštite okoliša i i privođenju poslovanja prema propisanim standardima EU. Stoga pozivamo sve zainteresirane iz domene zaštite okoliša na suradnju kroz pružanje specijaliziranih ekoloških usluga malom i srednjem poduzetništvu. Više informacija možete dobiti na telefon 031/251-000, a sva pitanja možete poslati putem elektroničke pošte na adresu: ured@tera.hr.