23.12.2020, 11:52

Budi uzor®/Inova® 2020.: „Problem = Prilika“

Međunarodna izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova Budi uzor®/Inova® 2020. je održana od 11. do 13. studenoga 2020. godine. Za razliku od prošlogodišnje Izložbe koja je održana u Zagrebu, ovogodišnja Izložba bila je u potpunosti digitalizirana zbog situacije vezane uz pandemiju virusa COVID-19. No, ni takvi uvjeti nisu spriječili uspješnost ove Izložbe.

U sklopu Izložbe predstavljena su ukupno 82 poslovna plana, a najbolji poslovni planovi, njih 5, izloženi su treći dan izložbe pred stručnim žirijem. Ovogodišnji GRAND PRIX za najbolji poslovni plan osvojila je studentica Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek Ika Josipa Liptak s poslovnim planom Proizvodnja maslaca i prerađevina od oraha i bundevinih sjemenki.

„Sudjelovanjem na ovom natjecanju naučila sam kako napisati kvalitetan poslovni plan, kojem segmentu posvetiti više vremena i truda, uočiti nedostatke u projektu i općenito o važnosti pisanja poslovnog plana kao temelja početka svakog poslovanja. Sudjelovanjem na natjecanju Budi uzor® naučila sam filtrirati bitno od manje bitnog u pisanju plana, asertivnosti u vlastitom radu te sam naučila unijeti i određenu dozu kreativnosti u rad, kako u poslovni plan, tako i u neke situacije nakon samog natjecanja. Sve te vještine naučene kroz rad na planu mogu pripomoći u karijeri, isto tako mogu biti i plus svakom budućem poslodavcu zbog čega bi nas mogao uzeti u obzir. Ono što bih željela istaknuti kao važnost ovog natjecanja je to da nam ono daje uvid uopće u profitabilnost i izvedivost naših planova kao platforme preko koje bismo se otisnuli u neko vlastito poslovanje. Također, svaka naša dvojba ili tehnička poteškoća uvijek je bila promptno riješena od mentora.“, izjavila je Ika Josipa Liptak.

GRAND PRIX BUDI UZOR 2020  za najbolju inovaciju je dodijeljen Miroslavu Špiranoviću iz tvrtke 2M division j.d.o.o., za Distancer 2M.

Najuspješniji studenti osvajaju vrijedne nagrade te imaju priliku svoj projekt provesti u djelo u okviru projekta Studentski poduzetnički inkubator – StudOS, koji im omogućuje inkubaciju u trajanju od 6 mjeseci bez naknade te besplatnim modulom po vlastitom izboru iz Programa usavršavanja menadžera, kojeg organizira Hrvatska udruga poslodavaca. Finalisti u okviru projekta Erasmus za mlade poduzetnike svoje poduzetničko iskustvo mogu dodatno proširiti i unaprijediti.

POPIS NAGRAĐENIH 2020.:

BUDI UZOR®

 INOVA®

O svim novostima, natječajima te aktivnostima u kojima sudjeluje TERA Tehnopolis d.o.o. možete se informirati u najnovijem 16. broju BUDI UZOR® izložbenih novina.