18.11.2009, 15:30

BICRO ULAŽE 830 TISUĆA KUNA U APLIKACIJU ZA PERSONALIZIRAN PRISTUP KUPCIMA

U Zagrebu, 5. studenog 2009. u prostorijama Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske - BICRO d.o.o., vladine agencije za provedbu vladinih programa potpore tehnologijskom razvoju, potpisan je novi ugovor unutar programa poticanja istraživanja i razvoja - IRCRO, kojim se financijski pomaže malim i srednjim poduzećima koja žele investirati u istraživanje i razvoj kroz poslovnu suradnju sa znanstvenim ustanovama.

Za istraživačko-razvojne aktivnosti novoosnovanom poduzeću MYRIO d.o.o. odobreno je financiranje projekta u visini od preko 830 tisuća kuna, a što čini 50 % ukupnih troškova projekta. Pomoć poduzeću u realizaciji projekta osigurati će Prirodoslovno-matematički fakultet iz Splita. Suradnja akademske institucije i startup tvrtke omogućuje brži i efikasniji proces komercijalizacije razvojnog i istraživačkog projekta u trajno promjenljivom globalnom okružju u kojem je vrijeme plasmana tehnološkog proizvoda od ključne važnosti za uspjeh istog te pravovremeno pozicioniranje na tržištu.
Projekt pod nazivom "MyRo - multimedijano rješenje za unaprijeđenje procesa kupovine" je projekt razvoja integriranog multimedijalnog rješenja u sklopu kojeg se integriranjem različitih multimedijskih usluga i personaliziranim pristupom svakom pojedinom kupcu olakšava proces kupovanja. Savjetovanje i rješavanje specifičnih zahtjeva kupaca, te mogućnost jednostavnog pretraživanja, pronalaženja i kombiniranja artikala vlasnicima trgovina unaprjeđuje proces prodaje, a kupcima osigurava uslugu s dodanom vrijednosti.
Ugovor s poduzećem MYRIO d.o.o. za financiranje projekta pod nazivom "MyRo - multimedijano rješenje za unaprijeđenje procesa kupovine" potpisali su u ime Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske direktor Dalibor Marijanović, a u ime poduzeća MYRIO d.o.o. direktorica Ivana Maršić, uz nazočnost Ante Mamića direktora programa IRCRO i VENCRO. Svrha projekta je povećavanje dodatne vrijednosti za trgovine uvođenjem MyRo rješenja čime će se unaprijediti postojeće poslovne procese, osigurati povećanje prodaje dodatnih artikala iz asortimana trgovine i povećati osviještenost i lojalnost kupaca prema određenoj marki proizvoda. Biti inovativan i razlikovati se od konkurncije preduvjet je opstanka na tržištu.
Program IRCRO uz programe RAZUM, TEHCRO, VENCRO i KONCRO čini niz od pet potprograma koji su sastavnice programa «Poticanje poduzetništva utemeljenog na inovacijama i novim tehnologijama» koji uključuje državne poticaje poduzetništvu utemeljenom na inovacijama i novim tehnologijama, a njegova provedba povjerena je Poslovno-inovacijskom centru Hrvatske - BICRO-u. BICRO je i nacionalni partner u Europskoj poduzetničkoj mreži Hrvatske (EEN - Enterprise Europe Network) koja pruža potporu malim i srednjim tvrtkama u pronalaženju puta k jedinstvenom tržištu Europske Unije, pristupu informacijama i uslugama, te transferu tehnologije, znanja i inovacija.