28.06.2010, 12:45

BICRO SUFINANCIRA RAZVOJ NOVOG SOFTVERA ZA UPRAVLJANJE HOTELSKIM RESURSIMA

Zagreb, 2. lipnja 2010. u prostorijama Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske - BICRO d.o.o., vladine agencije za provedbu vladinih programa potpore tehnologijskom razvoju, potpisan je novi ugovor unutar programa poticanja istraživanja i razvoja - IRCRO, kojim se financijski pomaže malim i srednjim poduzećima koja žele investirati u istraživanje i razvoj kroz poslovnu suradnju sa znanstvenim ustanovama.
Za istraživačko-razvojne aktivnosti poduzeću Callidus Domus d.o.o. odobreno je financiranje projekta u visini od preko 260 tisuća kuna, a što čini 50% ukupnih troškova projekta. Poduzeće je specijalizirano za razvoj aplikativnih rješenja (tj. sustava pametnih kuća i pametnih hotelskih soba) koja su prilagođena potrebama i željama pojedinih krajnjih korisnika.


Pomoć poduzeću u realizaciji projekta osigurati će Fakultet elektrotehnike i računarstva iz Zagreba. Bežična pametna soba sa online sustavom za rezervacije projekt je u sklopu kojeg se malim i srednjim hotelima osigurava centralna aplikativna podrška za upravljanje resursima čija su osnovna obilježja jednostavnost implementacije uz minimalne izmjene na postojećoj elektro-infrastrukturi i ekonomska isplativost. Sustav pametne sobe podržava razne funkcije, primjerice rezervacije putem Interneta, nadgledanje, kontrolu temperature, rasvjete, pristupa, trošenja električne energije i dr.
Ugovor s poduzećem Callidus Domus d.o.o. za financiranje projekta pod nazivom "Bežična pametna soba sa online sustavom za rezervacije" potpisali su u ime Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske direktor Dalibor Marijanović, a u ime poduzeća Callidus Domus d.o.o. direktor mr. sc. Dubravko Kovačić, uz nazočnost Ante Mamića direktora programa VENCRO i IRCRO. Svrha projekta je povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma razvojem i modernizacijom hotelskih smještajnih kapaciteta kojima se korisnicima (gostima) osigurava veći komfor i bolja usluga.
Vlada RH je kroz program «Poticanje poduzetništva utemeljenog na inovacijama i novim tehnologijama», čija je provedba povjerena Poslovno-inovacijskom centru Hrvatske - BICRO d.o.o., uložila od 2007. godine do danas preko 166 milijuna kuna u poduzetništvo utemeljeno na inovacijama i novim tehnologijama. BICRO d.o.o. je i nacionalni partner u Europskoj poduzetničkoj mreži Hrvatske (EEN - Enterprise Europe Network) koja pruža potporu malim i srednjim tvrtkama u pronalaženju puta k jedinstvenom tržištu Europske Unije, pristupu informacijama i uslugama, te transferu tehnologije, znanja i inovacija.