ARHIVA PONUDE/POTRAŽNJE TEHNOLOŠKE SURADNJE

RDCH20210215001 Eurostars: Bolnica s odjelom za liječenje prijevremeno rođene novorođenčadi i banka ljudskog mlijeka želi sudjelovati u istraživanju originalnog pojačivača proteina iz ljudskog mlijeka. Švicarski startup razvija uređaj za koncentriranje proteinske frakcije iz ljudskog mlijeka na licu mjesta u bolnicama za nedonoščad s manje od 1,5 kg porođajne težine. Oni traže bolnice ili banku darivatelja mlijeka za istraživačku suradnju,  u okviru Eurostars programa, radi proučavanja detaljnog sastava frakcija, demonstracije biološke sigurnosti, higijene i sigurnosti hrane onih kojima je potrebna prijevremena prehrana te radi pokretanja prvog ispitivanja za proučavanje učinka novog pojačivača proteina za kliničke ishode nedonoščadi.

Rok za iskaz interesa: 31. srpnja 2021

Rok za prijavu na natječaj: 4. rujna 2021


 TRTR20201203001 Turska IT tvrtka koja razvija industrijske sustave nadzora za sektor proizvodnje metalnog posuđa traži partnere u okviru komercijalnog sporazuma uz tehničku pomoć ili ugovor o licenci. IT tvrtka s juga Turske razvija nekoliko aplikacija za upravljanje poslovnim procesima, uključujući i mobilne aplikacije. Tvrtka provodi projekt čiji je cilj razviti tvornički sustav nadzora za proizvođače metalnog posuđa. Traže se isplativi hardver za cijele sustave i tehnička pomoć u fazi obrade slike. Tvrtka traži partnere iz cijelog svijeta za sklapanje komercijalnog ugovora uz tehničku pomoć i ugovora o licenci.


 TRNL20200812001 Nizozemska tvrtka traži inovativne tehnologije i primjenu kako bi se omogućila nadogradnja sekundarnih proizvoda u sadašnjem procesu recikliranja plastike.

Nizozemska tvrtka je tvrtka za reciklažu plastike koja reciklira plastičnu ambalažu nakon korištenja u  granulat, posebno polietilen i polipropilen. Tvrtka je sada u mogućnosti ponovo koristiti oko 60% otpada. Za ostatak sekundarnih proizvoda tvrtka traži suradnju na nadogradnji prerade sekundarnih proizvoda na novu održivu sirovinu.

Suradnja na temelju ugovor o istraživačkoj ili tehnološkoj suradnji. Ovaj zahtjev je dio otvorenog inovacijskog izazova.


 TRRU20201201002 Ruska tvrtka traži robotiziranu medicinsku rehabilitacijsku opremu za komercijalizaciju u Rusiji. Ruski tehnološki integrator traži raznoliku robotiziranu medicinsku rehabilitacijsku opremu za komercijalizaciju u Rusiji. Tvrtka traži strane proizvođače će lokalno pokrenuti proizvodnju svoje tehnologije u Rusiji kao dio sporazuma o zajedničkom ulaganju.


 TRUK20201203001 Tvrtka iz Velike Britanije traži partnere za proizvodnju i / ili stavljanje na tržište inovativnog novog sustava za stabilizaciju „buggy-ja“ putem sporazuma o licenciranju / proizvodnji. Tvrtka sa sjedištem na sjeveroistoku Velike Britanije razvila je i testirala uređaj koji sprečava dječja kolica da se prevrnu kad se vrećice i sl. objese na ručke kolica. Uređaj je pričvršćen na stražnje noge „buggy-ja“, a može se podignuti i ukloniti kada nije potreban. Tvrtka traži proizvodne partnere za sklapanje sporazuma o licenciranju / proizvodnji u Kini, SAD-u i Europi.


TRUK20201030001 UK tvrtka traži tehničku stručnost za internetsku platformu za virtualni turizam i obrazovanje putem sporazuma o zajedničkom ulaganju. Partneri bi pomogli stvoriti uistinu realistične virtualne ture i obrazovna iskustva optimiziranjem emitiranja Wi-Fi-ja, 4G-a i 5G-a na platformi i integriranjem streaminga uživo od 360 ° i proširenu stvarnost na postojeću tehnologiju platforme. Partnerstva bi bila na osnovi zajedničkog ulaganja ili ugovora o financiranju.


 TRNL20200903001 Nizozemska tvrtka traži informatička rješenja za nekontaktno putovanje i pristup objektima kako bi se rizik od infekcije Covid19 sveo na minimum. Nizozemska tvrtka aktivna je u konzorciju i traži IT tehnologije za razvoj biometrijskog alata za putovanja bez kontakta. Tvrtka traži suradnju s kreativnim i tehničkim partnerima, poput startupova za potpisivanje komercijalnog ugovora uz tehničku pomoć, ugovora o licenci ili ugovora o tehničkoj suradnji. Ovaj je zahtjev dio otvorenog inovacijskog izazova.


 TRUK20210127001 Traži se trajno rješenje protiv zamagljivanja primjenjivo za prozirne maske za lice. UK tvrtka koja proizvodi prozirne maske za lice traži trajno hidrofilno rješenje za prozirni materijal izrađen od termoplastičnog elastomera. Potrebna funkcionalnost (idealno putem aditiva, funkcionalizacije ili premaza) je da se materijal ne magli nakon izdaha na njega ili tijekom oscilacija u temperaturi. Traži se potencijalna suradnja za sklapanje komercijalnog ugovora uz tehničku pomoć, licencu ili ugovor o proizvodnji.


 TRPL20200930001 Poljska tvrtka traži tehnologiju za recikliranje otpada od fotonaponskih modula. Poljska tvrtka iz sektora reciklaže traži tehnologiju za recikliranje otpada od fotonaponskih modula. Tvrtka je zainteresirana za suradnju putem komercijalnog sporazuma uz tehničku pomoć.


 TRRS20210121001 Tvrtka iz Srbije traži partnere u razvoju sustava 3D printera za sustav osvjetljenja u obliku sporazuma o istraživanju ili tehničkog sporazuma. Tvrtka sa sjedištem u Srbiji, specijalizirana za sustav 3D tiska, traži partnere u razvoju velikih sustava osvjetljenja i osvjetljenja 3D printerima za uređenje interijera, oglašavanje i područje kulturne baštine. Klijent traži suradnju u specijalističkim područjima razvoja korisničkog sučelja za 3D ispis, automatizacije izrade i certificiranja. U obzir se uzima suradnja u obliku sporazum o istraživanju / tehničkoj suradnji.


TRFI20201211001 Finska tvrtka koja se bavi razvojem aplikacija traži tehnološke partnere za rješenja obrade slika i video zapisa i / ili gatewaya. Finska tvrtka koja razvija internetsku platformu i aplikaciju za pametne telefone namijenjenu kreatorima vizualnih sadržaja, traži rješenja za obradu slika i/ili gatewaya za plaćanje koji će se integrirati u njihovo rješenje. Traže komercijalni ugovor uz tehničku pomoć, ugovor o licenci ili ugovor o tehničkoj suradnji.


 TRNL20201231001 Nizozemska tvrtka traži IT rješenja za virtualne kontaktne kartice. Nizozemski davatelj objedinjenih komunikacijskih usluga traži inovativna mala i srednja poduzeća iz Europe kako bi svojim korporativnim kupcima ponudio personalizirane, djeljive čitljive URL identitete kojima će se moći pristupiti putem više vanjskih kanala, poput chata, videa i poziva. Suradnja bi bila u okviru sporazuma o tehničkoj suradnji ili komercijalnog sporazuma uz tehničku pomoć. Ovaj se zahtjev odnosi na izazov za inovacije objavljen na otvorenoj platformi za inovacije.


 TRDE20210107001 Velika njemačka kemijska tvrtka traži alat za upravljanje digitalnim revizijama.

Velika njemačka kemijska tvrtka traži alat za digitalnu dokumentaciju koji pomaže u ispunjavanju zakonskih zahtjeva u vezi s redovitim provjerama strojeva i imovine. Trebao bi pružati informacije o novim pravilima i dokumentirati unutarnje mjere koje se poduzimaju u skladu s njima ili reagirati na nalaze revizije. Cilj je učinkovitije, digitalizirano upravljanje katastarskim revizijama što dovodi do uštede troškova i vremena. Traže se komercijalni ugovori s tehničkom pomoći ili ugovori o licenciranju.


TRUK20201030001 tvrtka iz Velike Britanije traži tehničku stručnost za virtualnu platformu namijenjenu virtualnom turizmu i obrazovanju putem sporazuma o zajedničkom ulaganju. Cilj je da partner pomognu stvoriti jedinstvena vizualna sveobuhvatna iskustva virtualnih ture te obrazovna iskustva optimiziranjem emitiranja Wi-Fi-ja, 4G-a i 5G-a na platformi te integriranjem strujanja uživo od 360 ° i proširene stvarnosti u postojeću tehnologiju platforme.

Partnerstva bi bila na osnovi zajedničkog ulaganja ili financijskog sporazuma.


 TRFR20201207001 Francuska tvrtka traži ekspertizu u postupku Fizičkog taloženja parom (Physical Vapor Deposition - PVD) za proizvodnju tankog nano-sloja koji sadrži različite kemijske spojeve. Francuska tvrtka razvija selektivni senzor nano plina s komponentama, na tehnologiji Metal Oxide Semiconductor (MOX).

Tvrtka je u potrazi za partnerom koji može nanijeti tanki nano-sloj koji sadrži različite kemijske spojeve pomoću fizikalnog taloženja (PVD) te traži ugovoru o proizvodnji. 


TRFR20210119001 Francuska tvrtka traži komercijalni ugovor uz tehničku pomoć za svoj inovativni mehanizirani sustav s brzim izmjenjivačima. Francuska tvrtka sa sjedištem na jugu Francuske razvila je mehanizirani sustav za zamjenu filtara u nekoliko sekundi, koji se mogu koristiti za transport tekućina u cjevovodima (plin, tekućine).

Tvrtka sada traži partnera s dobrim poznavanjem aplikacija i procesa krajnjeg korisnika kako bi se rješenje prilagodilo specifikacijama tržišta filtara.


TRPL20200723002 Traži se inteligentni baterijski sustav za prikupljanje i kondenzaciju električne energije za brzo punjenje električnih vozila. Poljska tvrtka koja nudi širok spektar energetskih usluga traži partnera koji bi razvio prototip akumulatora za pohranu električne energije temeljen na dvosmjernom pretvaraču. Tvrtka traži partnera s dobro dokumentiranom stručnošću u pružanju rješenja koja se odnose na skladištenje i distribuciju energije. Idealan oblik suradnje bio bi komercijalni ugovor s tehničkom pomoći za proizvodnju spomenutih uređaja. 


TRNL20200928001 Nizozemska tvrtka koja se bavi distribucijom voća traži tehnologiju za razvoj nove vrste mini etiketa. Velika nizozemska tvrtka koja se bavi trgovinom voća uglavnom prodaje (ne) pakirane jabuke i kruške velikim lancima supermarketa u Nizozemskoj i u inozemstvu. Sadašnja plastična naljepnica s voćem štetna je za okoliš i kupci je više ne prihvaćaju te tvrtka taži alternativu. Spremni su ponuditi ugovor o tehničkoj suradnji ili komercijalni ugovor uz tehničku pomoć. Ovaj se profil odnosi na izazov na otvorenoj inovacijskoj platformi.


TRPL20200723001 Poljska tvrtka traži partnera za razvoj solarnog pretvarača za kućanstvo.

Poljska tvrtka koja pruža usluge napajanja traži partnera koji će razviti prototip hibridnog pretvarača kapaciteta min. 2,5 kW za potrebe kućanstva. Idealan oblik suradnje bio bi komercijalni ugovor s tehničkom pomoći za proizvodnju spomenutih uređaja.


TRNL20201117001A Nizozemska građevinska tvrtka u potrazi je za novim građevinskim procesima ili tehnološkim znanjima o minimalizaciji svog građevinskog otpada. Nizozemska građevinska tvrtka strateški traži nove tehnologije i / ili građevinske procese kako bi minimalizirala svoj građevinski otpad i otpad od rušenja, čiji je utjecaj velik te više nije prihvaćen od strane njihovih kupci i vlade. Tvrtka je spremna ponuditi ugovor o tehničkoj suradnji ili druge vrste sporazuma putem izazova na otvorenoj inovacijskoj platformi tvrtkama koje se bave razvojem softvera, izgradnjom i dizajnom, ICT-om, kreativnim razmišljanjem, transportom i još mnogo čime.


RDTR20201207001 Turski MSP podržan nagradom iz faze I natječaja SME insturment traži Biotech tvrtku i sveučilišnu istraživačku skupinu za zajedničku prijavu za bespovratna sredstva u okviru Eurostars programa. Turska biofarmaceutska tvrtka razvija Eurostars prijedlog za profiliranje onkogena MEIS u modelima tumorskih organoida i ksenografta koji potječu od pacijenta i ocrtava potencijal prvi unutar klase MEIS inhibitora. Traženi partneri: tvrtka i sveučilišna istraživačka grupa sa stručnošću u ex vivo PDX modelima karcinoma, organoidima, in vivo djelotvornošću na životinjskim modelima i dijagnostičkim razvojem.

Rok za iskaz interesa: 11. siječnja 2021.

Rok za prijavu na natječaj: 04.veljače 2021.


RDES20201110001 Natječaj: Exemplary actions of urban sustainability for Green Deal call applying an expert system for the design, simulation and monitoring of urban areas (Tema: LC-GD-4-1-2020). Andaluzijska javna agencija posvećena urbanoj i stambenoj politici koordinirat će projektni prijedlog koji se podnosi na poziv H2020 Green Deal usredotočen na razvoj demonstrativnih intervencija koje uključuju najnaprednije i najodrživije urbane inovacije. Traže se partneri za fizičko izvršenje intervencije, ali također sa ekspertizom za dizajn stručnih sustava, metodologijama dijagnoze ili katalogiziranjem dobrih praksi u vezi s energetskom učinkovitošću u zgradama.

Rok za iskaz interesa: 15. siječnja 2021.

Rok za prijavu na natječaj: 26. siječnja 2021.


RDDE20201202002 EUROSTARS: Njemačka tvrtka traži partnere za daljnji razvoj i marketing svog laboratorijskog prototipa za fotokatalitičko pročišćavanje vode zagađene pesticidima iz vinogradarstva. Njemačka tvrtka koja se bavi biotehnologijom u okolišu traži industrijske partnere koji su zainteresirani za daljnji razvoj i marketing tehnologije za fotokatalitičko uklanjanje pesticida, herbicida i fungicida. Cilj je povećati kvalitetu vode u vinogradarskim područjima i pridonijeti ispunjavanju ciljeva Okvirne direktive EU o vodama. Projektni prijedlog podnosi se na sljedećem natječajnom roku u veljači 2021. godine.

Rok za iskaz interesa: 31. siječnja 2021.

Rok za prijavu na natječaj: 04. veljače 2021.


TRFI20201211001 Finska tvrtka za razvoj aplikacija traži tehnološke partnere u rješenjima obrade slika i video zapisa i / ili gateway rješenja za plaćanje. Finska tvrtka koja razvija internetsku platformu i aplikaciju za pametne telefone za kreatore vizualnih sadržaja traži rješenja za obradu slika i / ili gateway rješenja za plaćanje koja će se integrirati u njihovo rješenje prema komercijalnom ugovoru uz tehničku pomoć, ugovorom o licenci ili ugovorom o tehničkoj suradnji.


TRDE20201126001 Velika njemačka kemijska tvrtka za optimizaciju prometa kamiona na licu mjesta traži pametni logistički alat. Njemačka multinacionalna kemijska tvrtka traži pametni logistički alat za optimizaciju prometa kamiona na licu mjesta putem digitalnih natpisa ili sličnih značajki. Alat bi trebao pomoći pristiglim kamionima da pronađu put do mjesta za utovar i istovar i lakše izađu iz prostora. Cilj je učinkovitije i digitalizirano upravljanje prometom na licu mjesta što dovodi do uštede vremena i troškova. Tvrtka traži partnere za sklapanje komercijalnog ugovora s tehničkom pomoći ili ugovora o licenciji.


TRTR20201203001 Turska IT tvrtka koja razvija industrijske sustave nadzora za potrebe sektora koji se bavi proizvodnjom metalnog posuđa i pribora, traži partnere u okviru komercijalnog sporazuma uz tehničku pomoć ili ugovor o licenci. IT tvrtka s juga Turske razvija aplikacije upravljanja poslovnim procesima kao i mobilne aplikacije. Tvrtka provodi projekt čiji je cilj razviti tvornički sustav nadzora za proizvođače metalnog posuđa i pribora. Traže se isplativi hardver za cijele sustave i tehnička pomoć u fazi obrade slike. Tvrtka traži partnere iz cijelog svijeta za sklapanje komercijalnog ugovora uz tehničku pomoć i ugovor o licenciji.


TRNL20201117001 Nizozemska građevinska tvrtka traži nove građevinske procese ili tehnološka znanja o minimalizaciji svog građevinskog otpada. Nizozemska građevinska tvrtka strateški traži nove tehnologije i / ili građevinske procese kako bi umanjila svoj građevinski otpad i otpad od rušenja, čiji je utjecaj ogroman i koji više nije prihvatljiv njihovim kupcima ni vladi. Tvrtka je spremna ponuditi ugovor o tehničkoj suradnji ili druge vrste sporazuma putem izazova na otvorenoj inovacijskoj platformi tvrtkama koje se bave razvojem softvera, izgradnjom i dizajnom, ICT-om, kreativnim razmišljanjem, transportom i ostalim.


TRCH20190703001 Lagane ploče s otvorenim porama, propusne za zrak, smanjene mogućnosti zapaljenja. Švicarska tvrtka traži proizvođača ploča - ili partnera za istraživanje i razvoj koji proizvodi ili razvija lagane ploče s otvorenim porama, propusne za zrak, smanjene mogućnosti zapaljenja. Veličina ploče je približno 3,0 m x 1,2 m. Traži se proizvod koji se može preraditi ili isporučiti u već postojećem obliku ploče. Koristit će se u građevinskoj industriji. Tvrtka traži partnera za sklapanje ugovora o proizvodnji ili tehničkoj suradnji koji može uključivati i razvoj.   


TRRU20201201002 Ruska tvrtka traži robotsku medicinsku rehabilitacijsku opremu za komercijalizaciju u Rusiji. Ruski tehnološki integrator traži različitu robotiziranu medicinsku rehabilitacijsku opremu za komercijalizaciju u Rusiji. Tvrtka traži strane proizvođače koji će pokrenuti proizvodnju svoje tehnologije u Rusiji kao dio sporazuma o zajedničkom ulaganju.


TRUK20201203001 Tvrtka iz Velike Britanije traži partnere za proizvodnju i / ili plasiranje na tržište inovativnog novog sustava za stabilizaciju dječjih kolica putem sporazuma o licenciranju / proizvodnji. UK tvrtka sa sjedištem na sjeveroistoku razvila je i testirala uređaj koji sprečava dječja kolica da se prevrnu kad se određeni teret objesi na ručke. Uređaj je pričvršćen na stražnje noge prijenosnika te se može sklopiti kad nije potreban. Tvrtka traži partnere za proizvodnju i sporazume o licenciranju / proizvodnji u Kini, SAD-u i Europi, međutim ne bi odbacili ni interes drugih zemalja.


RDES20201111001 Španjolska biotehnološka tvrtka traži partnere za provođenje pretkliničkog razvoja i studije proizvodnje/formulacije živog bioterapijskog proizvoda za bolesti dišnog sustava (EUROSTARS natječaj). 

Španjolska biotehnološka tvrtka, koja se bavi razvojem novih rekombinantnih živih bioterapijskih proizvoda za bolesti dišnog sustava, traži mala i srednja poduzeća s ekspertizom u razvoju životinjskih modela za testove sigurnosti i djelotvornosti. Također traže ekspertizu i u polju formuliranja i donošenja zdravstvenih postupaka za provođenje predkliničkih studija razvoja i proizvodnje / formulacije . Tvrtka planira prijaviti projekt na sljedeći Eurostars natječaj. Public Link

Rok za iskaz interesa: 04. prosinca 2020 
Rok za prijavu na natječaj: 28. veljače 2021


RDES20201104001  natječaj Eureka / Eurostars: Španjolska tvrtka traži partnere specijalizirane za laserske senzore i spektroskopiju za otkrivanje bioloških agensa. 

Španjolska tvrtka specijalizirana za tehnologiju dekontaminacije plazme u hladnoj atmosferi traži partnere za prijavu projekta na Eurostars natječaj. Cilj projekta je razviti opremu za dekontaminaciju tehnologijom atmosferskog tlaka netermalne plazme i integriranom platformom laserskih senzora i spektroskopije za vizualizaciju razine biološke dekontaminacije. Traženi partneri moraju biti specijalizirani za laserske senzore i spektroskopiju za otkrivanje bioloških sredstava. Public Link

Rok za iskaz interesa: 01. siječnja 2021 
Rok za prijavu na natječaj: 1. veljače 2021


TRES20201027001 Valorizacija mulja iz kanalizacije kao gnojivo u okviru kružne ekonomije. Španjolska tvrtka posvećena pročišćavanju vode, želi iskoristiti mulj koji se stvara na stanicama otpadnih voda kao gnojivo za poljoprivredu te mulju dati novu upotrebu.

Potrebni su stručnjaci koji će prepoznati različite vrste otpada, početnu situaciju i probleme povezane s njihovim stvaranjem kako bi identificirali i razvili najbolje dostupne tehnike upravljanja i tretmana otpada. Tvrtka je spremna sklopiti sporazum o istraživanju i tehničkoj suradnji. Public Link


TRLU20201119001 Traže se Startupovi u području BIM integracije (building information modeling - izgradnja digitalnog integriranog modela informacija) i nadzora gradnje.

Industrijska tvrtka sa sjedištem u Luksemburgu i podružnicom aktivnom u civilnoj gradnji traži tehnologije za praćenje građevinskih projekata. Snimanje, integracija modela BIM (digitalni integrirani model informacija) i rukovanje velikim podacima primjeri su traženih tehnologija. Potreban je potvrđeni dokaz koncepta, a partnerstva će ovisiti o stupnju razvijenosti i upotrebljivosti tehnologije, u rasponu od tehničke suradnje do komercijalnih sporazuma. Public Link


TRNL20201120001 Traže se nove tehnologije za povećanje vrijednosti soli u preostalom toku nakon melioracije vode. 

Neovisna nizozemska tvrtka za  međunarodno savjetovanje o inženjeringu i upravljanju projektima traži svježe ideje, tehnologije i programe koje se bave slanim potokom koji ostaje nakon melioracije vode. Cilj je povećati vrijednost odgovarajućih soli, povratiti ih i primijeniti. Suradnja se predviđa u okviru ugovora o licenciranju ili ugovora o tehničkoj suradnji. Ovaj se zahtjev odnosi na inovacijski izazov objavljen na otvorenoj inovacijskoj platformi. Public Link


TRAT20201111001 Austrijski veletrgovac ortopedskih pomagala traži partnera za razvoj i proizvodnju novih proizvoda. 

Tradicionalni austrijski veletrgovac ortopedskih proizvoda traži tvrtku za zajednički razvoj novih ortoza i zavoja. Partner bi trebao imati iskustva u obradi različitih tekstilnih materijala i malih metalnih dijelova, a očekuje se da će proizvoditi nove proizvode nakon faze izrade prototipa. Prodajom i distribucijom bavit će se austrijska tvrtka.

Traži se suradnja putem sporazuma o proizvodnji. Poželjni su partneri iz istočne Europe. Public Link


TRUK20190718001 Traže se novi softverski alati i proizvodi za programere i administratore baza podataka. Tvrtka iz Istočne Engleske uživa međunarodni rast u segmentu alata za Microsoftovu podatkovnu platformu. Žele povećati portfelj pomoću odmah dostupnih alata i proizvoda, ali i naprednijih tehnologija za daljnji razvoj. Vrsta suradnje ovisit će o stupnju razvoja rješenja i prirodi partnera; isključujući istraživačku suradnju, ali u obzir dolaze ugovor o komercijalnoj suradnji, zajedničkom ulaganju, licenci i tehničkoj suradnji. Public Link


TRGR20201027001 Grčka institut treba tehnologiju AI/strojnog učenja za alat u svrhu sparivanja poslovnih partnera. Grčki institut traži IT tvrtke kako bi razvile mehanizam strojnog učenja, platformu koja omogućuje inteligentno sparivanje tvrtki i mogućnosti financiranja. Vrsta partnerstva koje će se razmatrati je ugovor o pružanju usluga uz tehničku pomoć. Public Link


 ICT partner traži digitalizaciju komercijalnih operacija u lancu vrijednosti tune. Dvije uspješne baskijske ribarske tvrtke na sjeveru Španjolske pokrenule su izazov putem otvorene inovacijske platforme. Postavljeno pitanje tiče se novih usluga povezanih s digitalizacijom komercijalnih operacija koje bi mogle pomoći u zaštiti potrošača od sustavnog nepridržavanja zakonskih regulativa i standarda održivosti u lancu vrijednosti tune. Traži se komercijalni ugovor uz tehničku pomoć s ICT partnerom specijaliziranim za upravljanje podacima i automatizaciju procesa. Public Link


TRSG20201013001 Singapurske vodeće tvrtke traže dobavljače u području  ICT / inovacija materijala koje bi se bavile izazovima e-trgovine opskrbnog lanca. Ključni dionici lanca opskrbe e-trgovine sa sjedištem u Singapuru traže inovativna partnerstva, te su otvoreni za prijedloge dobavljača relevantnih tehnologija za optimizaciju produktivnosti i poboljšanje ukupnih troškova za opskrbni lanac e-trgovine na održiv način.

Singapurske tvrtke zainteresirane su za licenciranje, suradnju u istraživanju ili komercijalne ugovore uz tehničku pomoć sa startupovima i tvrtkama. Public Link


RDDE20201002001 - EUREKA / Eurostars: partneri iz industrije žele razviti inovativnu tekstilnu bazu za skije koja je otporna na habanje. Njemačko sveučilište traži partnere za istraživački projekt kojim bi se skijanje učinilo održivijim i to razvojem ekološki prihvatljivih skija za koje nije potreban vosak. Osnova za razvoj je modularna konstrukcija s tekstilnim materijalom. Traženi partneri su MSP-i skoja imaju iskustva s premazima, proizvođači skija i proizvođači voska za skije zainteresirani za alternativne proizvode. Predviđa se istraživačka suradnja u okviru programa Eureka / Eurostars ili sličnih shema financiranja.

Rok za iskaz interesa: 15. prosinca 2020.
Rok za prijavu: 1. ožujka 2021.


RDDE20200921001 – Neprofitna zaklada sa sjedištem u Berlinu traži partnera iz područja mobilnosti, gradnje ili pametnih gradova za natječaj treće strane (DigiFed). Neprofitna zaklada sa sjedištem u Berlinu koja razvija protokole sljedeće generacije traži partnera za prijavu na TWIN Application Experiment za natječaj treće strane DigiFed. Traženi partner treba biti MSP iz područja mobilnosti, gradnje ili pametnih gradova. Zaklada pruža protokol koji se može koristiti za transakcije podacima i vrijednostima na siguran način kojim se štiti privatnost i koji se može koristiti za digitalizaciju postojećih stvari za različitu primjenu. 

Rok za iskaz interesa: 15. prosinca 2020.
Rok za prijavu: 15. prosinca 2020.


TRPT20201001001 – Portugalska tvrtka koja se bavi snimanjem podvodnih slika želi razviti vlastitu tehnologiju te je spremna potpisati ugovor o tehničkoj suradnji. Portugalska tvrtka  koja je specijalizirana za podvodno slikanje te koristi najnapredniju tehnologiju podvodne vizualizacije, traži partnere za zajednički razvoj aplikacije koja bi podatke činila razumljivima za opće korisnike i s tehnologijom na području primjene za testiranje u stvarnim uvjetima rada. Tvrtka namjerava sklopiti ugovor o tehničkoj suradnji.


TRNL20201013001 – Multinacionalni proizvođač medicinskih uređaja s lokacijom u Nizozemskoj i raznim drugim europskim zemljama traži partnere s inovativnim rješenjima za dijagnozu ili liječenje upalne bolesti crijeva (IBD). Globalni proizvođač operativnih medicinskih proizvoda s tvornicama u Nizozemskoj traži inovativna rješenja putem endoskopskih ili eksternih platformi za dijagnozu ili liječenje upalne bolesti crijeva. Tvrtka traži suradnju s industrijskim partnerima te predviđa komercijalni ugovor s tehničkom pomoći, ugovor o licenciranju ili ugovor tehničkoj suradnji. Ovaj se zahtjev odnosi na inovacijski izazov objavljen na otvorenoj platformi.


TRAT20190917001 – Traže se ekološka rješenja kružne ekonomije za tiskarsku industriju. Austrijska tvrtka za ofset tisak pokrenula je prvu zadrugu „Cradle-to-Cradle“ u tiskarskoj industriji te je želi proširiti po cijeloj Europi i šire. Stoga su u potrazi za održivim ekološkim tehnologijama, materijalima i postupcima u ofsetnom ili digitalnom vrijednosnom lancu. Spremni su potpisati ugovore o istraživačkoj ili tehničkoj suradnji za razvoj ili uvođenje novih proizvoda na tržište, kao i komercijalni ugovor s tehničkom pomoći.


TRMK20201002001 -  Traže se partneri za razvoj 3D računalne slagalice. Makedonska tvrtka za razvoj igara razvila je 3D Escape Room tipa slagalice/avanturističke igre misterija. Tvrtka je već objavila prvo poglavlje računalne igre i traži tehnološke partnere za daljnji razvoj igre na temelju ugovora o tehničkoj suradnji.


TRES20201001001 Traži se partner za validaciju senzora usmjerenog na otkrivanje metala u vodi. Španjolski (baskijski) MSP specijaliziran za fotonska rješenja za industriju razvio je brzi optički senzor za otkrivanje metalnih iona u vodi. Tvrtka traži partnera koji želi testirati tehnologiju na licu mjesta i implementirati prototip u svoja industrijska postrojenja temeljem ugovora tehničkoj suradnji.


TRUK20201019001 - Covid-19: Vodeći distributer sauna u Velikoj Britaniji traži partnera za istraživanje i razvoj s tehničkim znanjem za istraživanje zdravstvenih blagodati infracrvenih sauna. Britanska tvrtka sa sjedištem u Sjevernoj Engleskoj vodeći je dobavljač i distributer infracrvenih sauna za kućnu i komercijalnu uporabu te želi provesti istraživanje i razvoj putem ugovora o istraživačkoj ili tehničkoj suradnji vezano za sposobnost saune da jača imunitet u svrhu smanjenja stope infekcije i pomoći u borbi protiv COVID-19 i drugih takvih respiratornih infekcija kao i protiv raka i artritisa.


TRNL20200928001 – Nizozemska tvrtka specijalizirana za trgovanje voćem traži tehnologije za razvoj nove vrste mini naljepnica. Velika Nizozemska tvrtka koja uglavnom prodaje (ne)pakirane jabuke i kruške velikim lancima supermarketa u Nizozemskoj i u inozemstvu traži alternativu postojećim rješenjima označavanja proizvoda. Naime, sadašnja plastična mini naljepnica na voću je štetna za okoliš i kupci je više ne prihvaćaju. Tvrtka je spremna ponuditi ugovor o tehničkoj suradnji ili komercijalni ugovor s tehničkom pomoći. Ovaj se profil odnosi na izazov na otvorenoj inovacijskoj platformi.


TRNL20200924001 – Inovativna rješenja za poboljšanje nadzora audiovizualnih medijskih sadržaja. Broj pružatelja audiovizualnih medija pod jurisdikcijom nizozemske Agencije za medije rapidno raste. Regulator traži razvojne tvrtke diljem svijeta za isporuku inteligentnih alata za učinkovitiji nadzor njihova medijskog sadržaja. Suradnja bi bila u okviru ugovora o istraživačkoj ili tehničkoj suradnji. Ovaj se zahtjev odnosi na inovacijski izazov objavljen na otvorenoj platformi.