Objavljen EU natječaj "Znakovi kvalitete"

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta (MGPO) objavilo je EU natječaj „Znakovi kvalitete“. 

Cilj natječaja je povećanje prepoznatljivosti kvalitete usluga i proizvoda MSP-ova, čime će se osigurati preduvjeti za povećanje prihoda od prodaje, izvoza i ukupne konkurentnosti i posljedično, doprinijeti stvaranju hrvatskog identiteta na zajedničkom i svjetskom tržištu. Aktivnostima ovog natječaja želi se doprinijeti prepoznatljivosti kvalitete hrvatskih proizvoda i usluga kroz pružanje potpore MSP-ovima za ishođenje znaka kvalitete njihovih proizvoda, usluga ili djelatnosti koji posjeduju natprosječnu kvalitetu, a proizvedeni su na području Republike Hrvatske ili su nastali kao rezultat hrvatske tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije.

Dodijeljenim bespovratnim sredstvima, putem vaučera sufinancirat će se projektne aktivnosti koje se odnose na ostvarivanje prava korištenja sljedećih znakova kvalitete: - „Hrvatska kvaliteta“ - „Izvorno hrvatsko“ - „Tradicijski obrti", - „Umjetnički obrti". Vaučer se može dodijeliti za nabavu znaka/znakova od prihvatljivog pružatelja usluge: - Hrvatske gospodarske komore - Hrvatske obrtničke komore.

Minimalni iznos bespovratnih sredstava: 4.000,00 HRK Maksimalni iznos bespovratnih sredstava: 75.000,00 HRK Prihvatljivi prijavitelji: Mikro, mali i srednji poduzetnici (MSP)

Prijave se mogu podnositi od 10.09.2018.

Informacije o ovom natječaju, kaoi i mogućnost prijave projekta možete pronaći putem poveznice. 

Rok za prijavu

29. lipnja 2020.