Marco Polo II info dan

 

Klaster intermodalnog prijevoza - KIP Vas poziva na Marco Polo II info dan koji će se održati u ponedjeljak 28. studenog 2011. u vijećnici Hrvatske gospodarske komore.

Marco Polo II je program Europske Unije namijenjen sufinanciranju troškova prijevoza tereta bilo da se radi o tvrtkama u privatnom ili državnom vlasništvu. Najčešći korisnici su prijevoznici iz svih grana prijevoza (osim zračnog), špediteri, luke, proizvođači, itd.

Ciljevi programa Marco Polo II su smanjenje opterećenja cestovnog prometa, smanjenje negativnog učinka teretnog prijevoza na okoliš u zemljama Europske unije i jačanje intermodalnosti, čime se želi pridonijeti učinkovitosti i održivosti prometnog sustava. U svrhu ostvarenja tog cilja program podupire aktivnosti u teretnom transportu, logistici i drugim relevantnim tržištima, uključujući tzv, „morske autoceste“ i mjere izbjegavanja cestovnog preopterećenja.

 Program podupire projekte na međunarodnim prometnim dionicama. Projekte mogu prijavljivati pravne osobe registrirane u državama članicama programa (zemlje EU, Norveška, Island, Lihtenštajn i Hrvatska), samostalno ili u konzorciju sastavljenom od dva ili više subjekta. Iz proračuna programa financira se između 35% i 50% ukupnih prihvatljivih troškova projekta, ovisno o aktivnosti.

 

Više informacija o programu i procesu prijave možete saznati na Marco Polo II info danu. Sudjelovanje jebesplatno, a program održavanja info dana možete pronaći u privitku.

Molimo da svoj dolazak potvrdite mailom na vujnovic@shortsea.hr, telefonski na 051 344 252 ili faxom na 051 344 308.

Lokacija

Priloženi dokumenti:

pdfprogram mp-info-dan.pdf (379,60 kb)