Mission for Growth - Promoviranje poslovne suradnje u Portugalu

 U posljednih nekoliko godina mala i srednja poduzeća su prolazila kroz teško razdoblje. Međutim  napori koje poduzima portugalska vlada počinju imati pozitivne učinke na njihov rad.
 Vezajući se na uspješan posjet Grčkoj ranijih godina, potpredsjednik Europske komisije Antonio  Tajani  želio je pridonijeti realizaciji potencijala portugalskih poduzeća kako bi uspješno prevladali  krizu. Potpredsjednik Tajani ujedino je snage sa portugalskom vladom kako bi usmjerio europske  tvrtke da je Portugal idealno mjesto za poslovnu suradnju i ulaganje.

 Ova misija je ključni prioritet za potpredsjednika Tajana da zajedno s portugalskim vlastima  organizira konferenciju s ciljem koji ukazuje na prilike koje Portugal nudi. Organizirat će se B2B  forum gdje će europske tvrtke moći stupiti u kontakt s portugalskim potencijalnim partnerima.

 Nakon razgovora između Ureda potpredsjednika i Portugalske agencije za trgovinu i  investicije(AICEP) koja djeluje u okviru Ministarstva vanjskih poslova, postignut je dogvor na koja  područja se treba fokusirati u gospodarstvu:

 - razvoj nautičke ekonomije

 - turizam

 - automiblska industrija

 - zrakoplovna industrija

 - ICT

 - Poljoprivreda i hrana

 - papir i ljepilo

 - Uslužni centri 


Lokacija