Radionica „Zaštitimo hrvatske brendove prije ulaska u EU“

Poslovno – inovacijska agencija Republike Hrvatske (BICRO) u ulozi glavnog partnera za transfer tehnologije u Europskoj poduzetničkoj mreži (EEN) organizira radionicu „Zaštitimo hrvatske brendove prije ulaska u EU“  koja će se održati u utorak, 28. svibnja 2013. u 9h u Zagrebu, DoubleTree by Hilton (Ulica grada Vukovara 269a).

Zaštita žiga osobito je bitna u današnje vrijeme jer Republika Hrvatska uskoro postaje dijelom jedinstvenog europskog tržišta, na kojem će hrvatski poduzetnici morati pronaći svoje mjesto među jakom konkurencijom i osigurati prepoznatljivost svojih proizvoda i usluga.

Svrha radionice je upoznati sudionike s pravima koja proizlaze iz žiga, a naročito žiga Zajednice (tzv. Community Trademark - CTM žig) koja vrijede na teritoriju cijele Europske unije te pravovremeno prenijeti znanje o mogućnostima korištenja prava Europske unije, ali i o potencijalnim rizicima koji uslijed proširenja tih prava na RH nakon ulaska u EU mogu nastati prvenstveno za poduzetnike-imatelje ranijih prava u Republici Hrvatskoj koji nisu pravovremeno zaštitili svoje proizvode.

Registrirani žig daje svom nositelju učinkovito sredstvo zaštite njegovog tržišnog identiteta i sredstava uloženih u izgradnju ugleda na tržištu. U trenutku pristupa Hrvatske Europskoj uniji, učinci svih prijavljenih i registriranih žigova Zajednice koji sada vrijede na području čitave Europske unije proširit će se automatski i na područje Republike Hrvatske. Iz tog je razloga važno da hrvatski poduzetnici pravodobno zaštite svoje intelektualno vlasništvo i spremni dočekaju izazove koje donosi europsko tržište.

Program radionice nalazi se ovdje. (http://bit.ly/Z7zGqc )

Prijaviti se možete popunjavanjem online prijave. (http://bit.ly/Z7zAPs )

Više informacija: www.bicro.hr

Enterprise Europe Network (EEN) ili Europska poduzetnička mreža najveća je europska potporna organizacija za male i srednje poduzetnike. Namijenjena je svima koji žele pronaći strane partnere te ostvariti poslovnu suradnju izvan Hrvatske. Mreža nudi informacije o uvjetima poslovanja na europskom tržištu, pronalazi partnere te omogućuje ostvarivanje prvih kontakata i povezivanja.

Lokacija

Priloženi dokumenti:

pdfprogram---zastitimo-hrvatske-brendove-prije-ulaska-u-eu.pdf (575,38 kb)