Europska poduzetnička mreža Hrvatske">

RIJEKA: Info-dan „Mogućnosti za poduzetnike iz Programa za inovacije i konkurentnost - CIP"

Dana 28. travnja 2010. godine u Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Rijeka održan je info dan 'Mogućnosti za poduzetnike iz EU Programa za konkurentnost i inovacije (CIP)'. Info-dan u Rijeci četvrti je u nizu ciklusa Info-dana koje Hrvatska gospodarska komora - Europska poduzetnička mreža Hrvatske organizira u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP) na temu Programa CIP, u više hrvatskih gradova kao što su Zagreb, Čakovec, Osijek, Pula, Split i Varaždin.

U vrijeme kada se svjetska gospodarska scena suočava s posljedicama globalne ekonomske i financijske krize, Hrvatska gospodarska komora nastoji kontinuirano informirati hrvatske tvrtke o svim oblicima financiranja koji su dostupni kako iz nacionalnih tako i iz europskih fondova. Europska komisija imenovala je Hrvatsku gospodarsku komoru kao izravnu poveznicu između malih i srednjih poduzeća te europskih tijela odgovornih za provedbu EU programa. Tako je u okviru poludnevnog info-dana, zainteresiranim poduzetnicima predstavljen ovaj opsežan program Europske unije, Program za konkurentnost i inovacije (CIP), koji obuhvaća razne vidove potpore poduzetništvu i inovacijama.

Potprogram namijenjen ekološkim inovacijama predstavila je gđa Snježana Pavlovski, MINGORP, nacionalna kontakt točka za CIP EIP, dok je o mogućnostima predlaganja ICT projekata za javni sektor i mogućnostima financiranja akcija na području nove i obnovljive energije te unapređenja energetske učinkovitosti govorila gđa Iris Abramović, APIS IT d.o.o., nacionalna osoba za kontakt za ICT PSP, odnosno gdin Zoran Pačandi, MINGORP, stručni suradnik za energetsku učinkovitost.

Uvodno je predstavljen projekt Europske poduzetničke mreže Hrvatska (EEN) koji je također financiran iz CIP-a, a koji provodi Hrvatska gospodarska komora, kao i usluge koje se u okviru ovog projekta pružaju hrvatskim poduzetnicima.
Pozivu na Info dan, koji sufinancira Europska unija kroz projekt Enterprise Europe Network, odazvao se značajan broj predstavnika kako malog, srednjeg i velikog poduzetništva, tako i znanstvenih institucija.


Lokacija

Priloženi dokumenti:

pptCIP ICT PSP HGKRijeka 20100428.ppt (1,39 mb)pptCIP -Rijeka.ppt (825,50 kb)pptProgram IEE .ppt (4,93 mb)