Program razvoja inovativnih usluga na temelju postojećih proizvoda - PROTOS

Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci – Step Ri poziva vas da se priključite projektu

PROTOS Program razvoja inovativnih usluga na temelju postojećih proizvoda


Zašto PROTOS?

 

Proizvodna poduzeća sve češće svoju ponudu proizvoda nadopunjavaju ili u potpunosti zamjenjuju ponudom usluga. Razlozi su vrlo praktični, dodatnim uslugama se povećava vrijednost za kupce, stvara razlika i prednost pred konkurencijom i ostvaruju novi prihodi.

Koristi za poduzeća su još izraženija kada se radi o poslovanju na vrlo kompetitivnim tržištima gdje je cijena proizvoda važan čimbenik jer se kroz isporuku usluga može kupcima smanjiti trošak uz istovremeno povećanje vlastite zarade.


Program PROTOS – from products to services je šestomjesečni program razvoja inovativnih usluga na temelju postojećih proizvoda. Program je namijenjen svim tvrtkama čije se poslovanje temelji na prodaji proizvoda. Cilj programa PROTOS je stvaranje novih usluga koje će biti ili dodatak postojećoj ponudi ili potpuni supstitut postojećim proizvodima.

Program PROTOS se sastoji od tri cjeline...

1. Trodnevna razvojna radionica od 26. do 28. lipnja 2013.
2. Razvoj usluge i priprema poduzeća za komercijalizaciju usluge u periodu srpanj-rujan 2013.

3. Plasman usluge na tržište u periodu listopad-prosinac 2013.

Za razvoj usluga koristit će se vodeće svjetske metode inoviranja i komercijalizacije proizvoda i usluga.

 

Cjeline 2. i 3. provode se uz mentorsku podršku i tjedno praćenje napretka te mjesečne sastanke svih poduzeća i razmjenu iskustava kod primjene.

Tko i kako?

 

Program PROTOS ograničen je na 4 mala ili srednja i 2 velika poduzeća iz različitih djelatnosti (kako bi se osigurala povjerljivost i zaštita poslovne tajne). Kriteriji za odabir poduzeća koja će ući u program je ozbiljnost prijavitelja i sposobnost cjelovite provedbe projekta.

Sudjelovanje malih i srednjih poduzeća financirano je od Ministarstva poduzetništva i obrta dok je kotizacija za velika poduzeća 9.600 kn + PDV.

Rok za prijave je petak 7. 6. 2013. na step-ri@uniri.hr
Obavijest o odabiru poduzeća prihvaćenim u program biti će objavljena 16. 6. 2013.

 

 


Lokacija

Priloženi dokumenti:

pdfprotos-prijavnica.pdf (1,14 mb)pdfprotos-projekt.pdf (298,68 kb)