Radionica o procedurama javne nabave za radove sukladno pravilima Europske unije u RH

Pozivamo Vas na

Radionicu o procedurama javne nabave za radove

sukladno pravilima Europske unije u Republici Hrvatskoj

koja će se održati 25. listopada 2010. godine

u HGK-ŽK Rijeka, Bulevar oslobođenja 23,

s početkom u 09:30 sati.

 

Radionicu organizira Europska poduzetnička mreža Hrvatske, a namijenjena je svim tvrtkama, prvenstveno iz sektora graditeljstva, koje imaju interesa za javljanje na natječaje za pružanje usluga (projektiranje, izrada tehničke dokumentacije, supervizija), izvođenje radova pod projektima koji su financirani iz pretpristupnih fondova EU u Republici Hrvatskoj i drugim zemljama korisnicama pretpristupnih fondova EU. Radionica će obuhvatiti sva pravila i procedure koje institucije (i tvrtke) u Republici Hrvatskoj moraju poštivati i provoditi pri korištenju sredstava iz pretpristupnih fondova Europske Unije kroz sljedeće teme:  

Ugovorne procedure prema PRAG-u:

  • Vrste ugovora
  • Vrste natječaja s obzirom na novčane iznose
  • Natječajne procedure po vrstama ugovora
  • Natječajna dokumentacija
  • Kriteriji i proces evaluacije ponuda
  • Dodjela ugovora

Osim teoretskih objašnjenja o svakoj od navedenih tema, sudionici će imati priliku vidjeti primjere natječajne dokumentacije te u praktičnome dijelu radionice i sami sudjelovati u njezinoj izradi.

Edukaciju će održati iskusni stručnjaci iz tvrtke Razbor d.o.o. koji su posljednjih nekoliko godina davali savjetodavnu pomoć u procedurama javne nabave za EU projekte tijelima državne uprave (ministarstvima i vladinim uredima), županijama, gradovima i općinama te tvrtkama.

Radionicu sufinancira Europska unija kroz projekt Enterprise Europe Network.

U prilogu Vam dostavljamo program i prijavnicu za sudjelovanje, koju je potrebno ispuniti i dostaviti najkasnije do 18. listopada 2010. godine u Europsku poduzetničku mrežu Hrvatske pri Odsjeku za međunarodne odnose (bkalokira@hgk.hr).

Lokacija

Priloženi dokumenti: