Konferencija Rješavanje prepreka u kružnom gospodarstvu i B2B poslovni razgovori, Norveška

Konferencija Rješavanje prepreka u kružnom gospodarstvu i B2B poslovni razgovori, koji organizira Innovation Norway, nacionalna agencija i razvojni fond, i Europska poduzetnička mreža 25. rujna, u Oslu, kao dio događanja Inovacijski tjedan Osla (Oslo Innovation Week – OIW.

Poslovni skup organizira se u okviru bilateralnih programa financijskih mehanizama Europskog gospodarskog područja i Norveške darovnice za razdoblje 2014. – 2021., među kojima je i program Poslovni razvoj, inovacije i MSP u Hrvatskoj, koji ima za cilj povećanje stvaranja vrijednosti i održivi rast u hrvatskom poslovnom sektoru.

Konferencija i B2B razgovori namijenjeni su isključivo tvrtkama koje imaju konkretnu projektnu ideju i koje su zainteresirane za sudjelovanje na skupu u cilju pronalaženja norveškog partnera sa stručnim znanjem ili tehnologijom za realizaciju projekta kojime bi aplicirali za sredstava u okviru poslovnog programa Poslovni razvoj, inovacije i MSP u Hrvatskoj.

S obzirom na ograničen broj sudionika iz svake zemlje korisnice sredstava financijskih mehanizama, organizator će provesti evaluaciju prijavljenih tvrtki (prioritet imaju MSP) i povratno izvijestiti o prihvatljivosti sudjelovanja na poslovnom skupu i mogućnosti dobivanja financijske potpore za troškove putovanja, a predviđeno je sudjelovanje 8 (osam) relavantnih hrvatskih tvrtki. Skrećemo pozornost da konzultantske tvrtke, tvrtke koje žele plasirati svoje proizvode i usluge na norveško tržište, klasteri, sveučilišta i udruge nisu prihvatljivi sudionici poslovnog skupa. 

Registrirati se na B2B razgovore možete na sljedećoj POVEZNICI, a bit će održani 24.-25.9.2019.

Prilikom registracije tražit će se kratko predstavljanje projektne ideje i informacije o očekivanom norveškom partneru kojeg tražite za sudjelovanje u projektu na temelju kojih će se vršiti evaluacijski postupak te sugeriramo što raniju prijavu.

Projektna ideja se treba odnositi na razvoj inovativnih tehnologija / rješenja / proizvoda / usluga (novi na tržištu) ili primjenu inovativnih tehnologija / rješenja / proizvoda unutar tvrtke (novo za tvrtku), te se odnositi na jedno od sljedećih područja:

- smanjivanje unosa materijala i resursa,

- što duže održavanje vrijednosti proizvoda, materijala i resursa,

- minimiziranje stvaranja otpada,

- zamjenu neobnovljivih izvora biomasom,

- zaštitu oceana i kopna od otpada i smeća uklanjanjem postojećih koncentrata, ublažavanjem novih onečišćenja i razvojem biorazgradive bio plastike. 

Više informacija o programu Poslovni razvoj, inovacije i MSP u Hrvatskoj i uvjetima za apliciranje za potporu u troškovima putovanja (Travel Support Sheme) dostupno je na mrežnim stranicama Innovation Norwaya predviđeni iznos potpore iznosi 1.200 eura.

Potvrđeni sudionici imat će rok do 22. rujna za odabir partnera za B2B poslovne razgovore.  

Za sve dodatne informacije obratite se HGK:

Diana Kovač 
tel.: 01/4561 604 
e-mail: dkovac@hgk.hr

Lokacija