Mission for Growth - Posjet Europskih tvrtki Izraelu

Izrael je jedno od najkonkurentnijih gospodarstava u svijetu koje karakterizira vrlo visoki kapacitet za inovacije. Inovativnost izraelskog gospodarstva počiva na inovativnim tvrtkama koje znaju iskoristiti prisutnost nekih od najboljih svjetskih istraživačkih institucija usmjerenih prema potrebama poslovnog sektora.
Razina konkurentnosti i inovacijski kapacitet izraelskog gospodarstva idealna je prilika za europske tvrtke. Iz tog razloga Europska komisija (EK), točnije potpredsjednik EK i Povjerenik za poduzetništvo i industriju Antonio Tajani, organizira posjet europskih tvrtki Izraelu u sklopu kojeg će se održati i poslovni susreti (B2B).

Ova misija biti će usmjerena na brojne sektore industrije, poput obrane, upravljanja vodnim gospodarstvom, ekološki prihvatljivim tehnologijama, informacijskim i komunikacijskim tehnologijama, poljoprivrednim prerađevinama, itd. Međutim, inovativne i ekološki prihvatljive tehnologije će biti ključne teme na dnevnom redu budući da će misija biti organizirana u sklopu sajma Water Technology and Environment Control Exhibition and Conference (WATEC) u Tel Avivu, Izrael, od 22. do 24. listopada 2013.

Kontakt osoba za sva dodatna pitanja o planiranoj misiji je Eva PAPARATTI (tel.: +32 229 - 64521), Eva.PAPARATTI@ec.europa.eu

Detaljne informacije o samom sajmu: http://www.watec-israel.com/

Prijava za sudjelovanje te informacije o svim zastupljenim sektorima misije: http://ec.europa.eu/enterprise/initiatives/mission-growth/missions-for-growth/antonio-tajani/middle-east/israel/index_en.htm

Prijave se primaju do 30. kolovoza 2013. Broj mjesta je ograničen. Troškove putovanja i smještaja snositi će same tvrtke. Europska komisija će organizirati grupne rezervacije u hotelima te olakšati rezervaciju. Prijevoz do sajma za sudionike biti će organiziran.

Lokacija