RADIONICA o financijskim i pravnim pitanjima u okviru FP7

Četvrtak, 22.4.2010.
(HIT, Planinska 1, 10-16h)

Pozivamo Vas da se prijavite na radionice o Sedmom okvirnom programu Europske Unije za istraživanje i razvoj u organizaciji Hrvatskog instituta za tehnologiju. Radionice će voditi Nacionalne kontakt osobe zaposlene u HIT-u, a ovisno o broju zainteresiranih radionice će se ciklički ponavljati.

Radionice će se održavati u prostorijama HIT-a, Planinska 1 od 10 do 16h

Sudionicima će biti omogućen rad na računalu kao i pristup internetu kako bi mogli praktično pratiti sadržaj te sukladno tome broj mjesta bit će ograničen na 12. Stoga, svim zainteresiranima preporučujemo da se što ranije registriraju.

Radionica obuhvaća isključivo financijsko-pravna pitanja u Sedmom okvirnom programu i namijenjena je onima koji se planiraju uključiti u FP7 projekte ili su već nositelji istih. Osim osoba koje su direktno vezane za sadašnje ili buduće FP7 projekte, radionica je namjena i osobama koje rade u financijskim i pravnim službama i na taj način prate projekte u kojima je njihova institucija partner.

Prvi dio radionice će imati fokus na financijska pitanja u FP7. Osim teoretskog dijela izlaganja biti će i praktične vježbe izrade budžeta te financijsko izvještaja (Form C). Druga polovina radionice bavit će se pravnim pitanjima, na način da će se obrađivati pravna pitanja i ključni pravni dokumenti s kojima se sudionici FP7 projekata susreću u svim stadijima projekta. Predavači na radionici su Jennifer Mary Kursan, Nacionalna kontakt osoba za financijska pitanja FP7 te Goran Zeković, Nacionalna kontakt osoba za pravna pitanja FP7.

ONLINE prijava

PROGRAM

Lokacija