Sudjelujte svojim projektom na Financijskom dijalogu u Beču

Za provedbu Strategije EU za Dunavsku regiju (EU Strategy for the Danube Region – EUSDR) kao makro-regionalne strategije usvojene 2010. godine od strane EU Komisije, a koja obuhvaća sve zemlje uz Dunav -u Beču se u 22. i 23. ožujka 2012. godine organizira prvi Dunavski financijski dijalog.

Radi se o zajedničkoj inicijativi Europske komisije i dunavskih zemalja te drugih dionika kojoj je glavni cilj usklađivanje postojećih programa i politika kako bi se osnažila suradnja i integracija.
Strategijom je određeno jedanaest prioritetnih područja. Unutar desetog prioritetnog područja „Institucionalni kapaciteti i suradnja“, za čiju su koordinaciju zadužene Austrija (grad Beč) i Slovenija, kao važan element istaknuta je pomoć vlasnicima projekata u regiji na razvoju projektnih prijedloga, te usklađivanje različitih izvora sredstava.


Unutar tog prioriteta u Beču se u ožujku planira organizirati prvi Dunavski financijski dijalog, kao dio niza takvih dijaloga, koji ima za cilj okupiti mala i srednja poduzeća i financijske institucije iz cijele Dunavske regije.


Mala i srednja poduzeća i obrtnici imat će priliku predstaviti svoje projekte i upoznati se sa raspoloživim izvorima sredstava (zajmova, bespovratnih potpora, garancija) za njihovo financiranje.

Prihvatljivi su projekti koji se odnose na prioritete Strategije EU za Dunavsku regiju s budžetom između 1 i 25 milijuna EUR, iz područja: 
- transporta 
- energije 
- kulture 
- okoliša 
- tehnologija 
- obrazovanja 
- sigurnosti

Sudjelovanje je moguće samo na temelju prijave.

Program i link za registraciju:
http://groupspaces.com/CapacityandCooperation/item/223882/register

Zainteresirani više informacija mogu pronaći u dokumentima priloženim uz ovu obavijest: 
-  Program Dunavskog financijskog dijaloga 
-  Strategija EU za Dunavsku regiju 
-  Kriteriji za odabir projekata 
-  Obrazac prijave

Kontakt osoba:
Biljana Novakovic
PA10C - Office 
metis GmbH
Donau-City-Straße 6
A-1220 Vienna
T + 43 699 10 89 31 40
F  +43 1 997 15 70  66

Lokacija