Radionica „Kako do financijskih sredstava iz EU fondova za turistički sektor“

Dani hrvatskog turizma, odnosno godišnji susret hrvatskih turističkih djelatnika, održan je od 19. do 21. listopada 2011. godine, u Šibeniku, u Hotelskom naselju Solaris. U sklopu DHT 21. listopada održana je i radionica „Kako do financijskih sredstava iz EU fondova za turistički sektor“ u organizaciji HGK – Europske poduzetničke mreže, uz suorganizaciju Ministarstva turizma. Radionici je nazočilo 100ak sudionika.

Nakon pozdravne riječi Vesne Torbarina, voditeljice Europske poduzetničke mreže pri HGK, Nataša Filipović, viša stručna savjetnica Uprave za Operativni program za regionalnu konkurentnost (MINGORP) objasnila je Mogućnosti financiranja projekata u turizmu kroz strukturne fondove, odnosno mogućnosti koje Operativni program za regionalnu konkurentnost.

Tomislav Vukovac, ravnatelj Uprave za turističku infrastrukturu i zaštitu turističke resursne osnove Ministarstva turizma, održao je prezentaciju pod nazivom Priprema projekata javne turističke infrastrukture za EU fondove.

Na radionici su izloženi vrlo zanimljivi projekti korištenja EU fondova za turističke projekte. Zvonko Belić, Direktor Centra za EU projekte u tvrtki Sava d.d., objasnio je na koji je način Sava sa svojom filozofijom »svaki projekt – EU projekt« dosada povukla oko 1 milijun eura godišnje iz raznih EU projekata i fondova. Alan Novosad, direktor podružnice u Hrvatskoj češke konzultantske tvrtke Eurovision d.o.o. specijalizirane za EU fondove, iznio je primjere čeških turističkih projekata financiranih iz EU fondova, uključujući i zanimljiv primjer toplica u kojem se gosti kupaju u pivu.

Lokacija

Priloženi dokumenti:

pptdani-hr-turizma---ceska-iskustva-21.10.2011.ppt (2,30 mb)pptdani-hrvatskog-turizma-si-21.10.2011..ppt (756,00 kb)pptxmint-sibenik.pptx (5,06 mb)pptxsava-prezentacija-2011-mini.pptx (1,16 mb)