Međunarodni sastanak inovativnih ICT poduzeća i TechnoInCon konferencija

Drago nam je da Vas možemo obavijestiti da Tehnološki park Varaždin sa partnerima Tera-om  Tehnopolis Osijek i Sveučilištem Primorska – znanstveno istraživačkim centrom iz Kopra organizira Brokerage event- međunarodni sastanak inovativnih ICT poduzeća i TechnoInCon konferenciju u Varaždinu, 21. listopada 2010.

Konferencija i Brokerage event su prilika za raspravu i suradnju između ICT tvrtki i institucija iz zemalja jugoistočne Europe i drugih europskih zemalja.

Na Brokerage eventu sudionici imaju priliku susresti se sa potencijalnim europskim partnerima na sastanku koji se  unaprijed dogovora.  Događaj je jedinstvena paltforma gdje potencijalni partneri traže nove kupce, nova tržišta, prijenos znanja i tehnologije te  nove istraživačke projekte. 

Fokus konferencije je na Zaštiti intelektualnog vlaništva u ICT sektoru.  Jednosatno predavanje održati će „Vukmir i suradnici“. 

Fokus Brokerage eventa je na dvije teme:

  1. Vrijednost integracije mobilnih rješenja u poslovnom okruženju

Predavač: Mobendo d.o.o. Citus d.o.o.

  1. Kulturna baština budućnosti- virtualni svijet kulture

Predavač: Caddprint d.o.o.

Više od brokerage eventu , te za registriraciju za sudjelovanje na eventu posjetite sljedeći link:

http://www.enterprise-europe-network.ec.europa.eu/public/bemt/registration.cfm?eventid=2499&layout=3

Sudionici su pozvani da ispune profil tvrtke ili tehnološki profil i da izaberu vrijeme sastanka.

Rok za registraciju je: 20. listopad 2010.

Za sve dodatne informacije zainteresirani sudionci mogu kontaktirati organizatora na sljedeće kontakte:

Andrija Petrovic

Tehološki Park Varazdin
Zagrebacka 89, 42000 Varazdin
T: +385(0)42/500-050
E: info@tp-vz.hr

URL: www.tp-vz.hr

 

AGENDA

9:30-10:00

Registracija

10.00-10:15

Uvodna riječ

TPV

 Andrija Petrović

10.15-11.00

Zaštita intelektualnog vlasništva

Vukmir & Suradnici

Mladen Vukmir

11.00-11.30

Vrijednost integracije mobilnih rješenja u poslovnom okruženju

Mobendo d.o.o.., Citus d.o.o.

 Andrej Radinger

11.30-12.30

Individualni sastanci

12:30-13:30

Ručak

13.30-14.00

Kulturna baština budućnosti- virtualni svijet kulture

Cadd Print d.o.o.

Vedran Starčević

14.00-15.00

Individualni sastanci

15.00-17.00

ZCorp Chanel Seminar

Cadd Print d.o.o.

Vedran Starčević

 

 

Opis tema:

 

  1. Vrijednost integracije mobilnih rješenja u poslovno okruženje

Uz gotovo sve tvrtke koje danas posluju u 24 / 7 globalnom okruženju, mobilizirati zaposlenike je kritičan preduvjet da tvrtka ostane konkurentna i učinkovita. Poduzeća diljem svijeta  svijesna su ovog trenda i ove potrebe. Tvrtke moraju imati mogućnost prijenosa poslovnih informacija brzo i sigurno između glavnog ureda i zaposlenika na terenu kako bi ostali konkurentni. Kada se govori o poslovnim integracijama mobilnih uređaja, uglavnom se misli na pristup e-mail-u i internetu. Međutim, postoji mnogo više funkcija  koje mogu biti dodane kako bi osnažile zaposlenike sa svim alatima i informacijama koje su im dostupne kada rade u uredu. Zaposlenici na terenu mogu pristupiti podacima iz korporacijske baze podataka, kreirati, ispisati i poslati dokumente, dobiti financijske podatke, podatke o dionicama, pregledati dokumente i izvještaje - mašta je granica - ili bismo mogli reći - poslovne potrebe su granica. Danas nema industrijskog sektora koji ne može imati koristi od mobilnih rješenja i prebaciti gotovo sav „papirnati posao“ u digitalni oblik. Prezentacija se fokusira na opće dobrobiti integracije mobilnih uređaja i mobilnih rješenja u svakodnevnom poslovnom procesu. Također, nekoliko ROI studija će biti prezentirano, kako bi se pokazala isplativnost ovakvih investicija. Nekoliko rješenja iz stvarnog života će također biti predstavljeno.

Predavač: Mobendo d.o.o. Citus d.o.o.

 

  1. Kulturna baština budućnosti- virtualni svijet kulture

Ova tema  predstavlja inovativni poslovni model stvaranja digitalnih sadržaja kulturne baštine. Cilj projekta je očuvanje i arhiviranje kulturne baštine, kao i stalna briga za održivi razvoj kulturne baštine u suradnji sa stručnjacima iz humanističkih i tehnoloških područja. Ideja se temelji na integraciji postojećih i nadolazećih tehnika te software-skih rješenja kako bi se dobio prototip 3D digitalne enciklopedije pokretne i nepokretne kulturne baštine, funkcionalni prototip 3D e-suvenira i prototip 3D video-in-print e-turističkog vodiča. Ključni proizvod projekta je interaktivna digitalna 3D knjižnica kulturne baštine koja bi trebala biti mjesto/medij putem kojega bi se omogućila široka dostupnost digitaliziranih informacija svim korisnicima. Knjižnica je jedinstvena po tome što kroz interaktivno mijenjanje informacija korisnika stavila u ulogu kreatora sadržaja, koji svojim dojmovima i prikupljenim informacijama može obogatiti knjižnicu i "osobnim iskustvom" dajući tako direktno i/ili indirektno preporuku drugom korisniku o doživljenom sadržaju. Ovaj projekt će doprinijeti napretku u digitalizaciji kulturne baštine i stimulirati "vlasnike" kulturne baštine da je digitaliziraju, što će  spriječiti propadanje i gubljenje baštine tijekom vremena. Uz ovu prezentaciju, CADDPrint d.o.o. organizirat će cijeli dan uživo predstavljanje 3D skeniranja i 3D ispis. Biti ćete u mogućnosti dotaknuti, osjetiti i testirati pravi 3D model tiskan kroz najnovije tehnologije 3D ispisa. Nadalje, pozivamo sve posjetitelje da ponesu svoj 3D CAD datoteke koje će moći isprintati tijekom Brokerage eventa.

Lokacija