CIP EKO-INOVACIJE: Projektna radionica

Radionica - 21. travnja 2010.
Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2, Zagreb

CIP je program usmjeren održivom razvoju inovativnog malog i srednjeg poduzetništva, usklađen s politikom zaštite okoliša, korištenjem obnovljivih izvora energije, uz mogućnost lakšeg pristupa financijskim oblicima pomoći i učenja na primjerima najbolje prakse.

Eko-inovacije, potprogram Programa Zajednice CIP, podrazumijevaju sve oblike inovacijskih aktivnosti koje rezultiraju ili čiji je cilj bitno poboljšanje zaštite okoliša. Eko-inovacije uključuju nove proizvodne procese, nove proizvode ili usluge te nove metode poslovanja i upravljanja, čije će korištenje ili provedba spriječiti ili znatno smanjiti rizike za okoliš, zagađenje i sve druge negativne posljedice uporabe resursa tijekom životnog ciklusa srodnih aktivnosti.

Početkom travnja ove godine otvara se treći po redu natječaj CIP Eko-inovacije kroz koji će i hrvatskim tvrtkama biti dostupna znatna financijska sredstva.

U svjetlu nadolazećeg natječaja Hrvatska gospodarska komora - Europska poduzetnička mreža organizira dvodnevno događanje s ciljem informiranja i educiranja hrvatskih tvrtki kako bi se uspješno prijavile na natječaj iz ovog Programa.

Drugog dana događanja, 21. travnja, sudionici će imati mogućnost sudjelovati na interaktivnoj radionici u okviru koje će korak po korak, uz vodstvo stručnog konzultanta za EU projekte, usvojiti nužna znanja o tome kako uspješno napisati aplikaciju i prijaviti projekt za Eko-inovacije.

Radionicu će održati gospodin Florijan Barišić, certificirani konzultant s iskustvom u EU projektima, iz konzultanska tvrtke Chronos Info.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno, a financira se iz EU projekta Enterprise Europe Network. Osiguran je simultani prijevod.

Prijave se zaprimaju zaključno do 19. travnja 2010. na e-mail adresu jravlic@hgk.hr ili na broj faxa 01 48 26 352.


Lokacija

Priloženi dokumenti:

docEko ino program 2 2010.doc (1,36 mb)docEko inovacije prijavnica 2010.doc (1,18 mb)