EUROPSKI POSLOVNI FORUM O OBNOVLJIVIM IZVORIMA ENERGIJE - Zadar, 19. i 20. ožujak 2010.

Hrvatska gospodarska komora nastavlja s programom održavanja Europskog poslovnog foruma o obnovljivim izvorima energije kao dvogodišnje međunarodne konferencije čija je tema promišljeno korištenje energije. Organizacija ovogodišnje konferencije odvija se u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom (EEN).
Prva konferencija organizirana je krajem 2007. godine u okviru programa Europske unije pod nazivom «Inteligentna energija u Europi».

Ovogodišnja konferencija organizira se istovremeno s održavanjem sajma CONSTRUCTAFAIR 2010 u Zadru potaknuta snažnim razvitkom primjene obnovljivih izvora energije sukladno energetskoj politici Republike Hrvatske i Europske unije te zahtjevima za povećanjima udjela obnovljive energije u energetskim bilancama. U okvirima sajma održat će se podsajam pod nazivom „Ecoenergy" koji će poseban naglasak staviti upravo na temu obnovljive energije i zaštite okoliša.  Za po jednog predstavnika izlagača u okviru sajma „Ecoenergy" osigurano je sudjelovanje na Forumu bez uplate kotizacije.

Forum će omogućiti uvid u trenutni status područja obnovljivih izvora energije vezano uz aktualnu energetsku politiku, poslovne, gospodarske i financijske aspekte.
Na Forumu se očekuju sudionici iz Hrvatske, Europe i regije. Sudionici dolaze iz struktura kreatora politike, ulagači, poslovni subjekti, proizvođači opreme, dobavljači, strukture državnih i regionalnih uprava, institucionalni predstavnici, elektroprivredne tvrtke, predstavnici financijskih i osiguravateljskih kuća, poslovna i interesna udruženja, kao i ostali stručnjaci iz područja obnovljivih izvora energije.
Očekivani rezultati konferencije su potvrda opravdanosti korištenja obnovljivih izvora energije koji osim izravnog utjecaja na proizvodnju energije stvaraju nove proizvode, pomažu otvaranje novih radnih mjesta i pridonose gospodarskom razvoju ruralnih krajeva. Zaključci konferencije izvodit će se kroz interdisciplinarnu raspravu tijekom planiranih sjednica i okruglih stolova potaknuti sudjelovanjem europskih meritornih institucija i govornika.
Zbornik radova s interaktivnim DVD-ROM-om u kojima će se naći radovi prezentirani na konferenciji poslužit će kao svojevrstan priručnik svim zainteresiranim strukturama za ovo područje.

Pozivaju se tvrtke i institucije da se uključe u pokroviteljstvo konferencije. Informacije o sponzorskim i pokroviteljskim programima konferencije mogu se preuzeti ovdje (dostupno na hrvatskom i engleskom jeziku)

Suorganizator: 
Mediamix

Medijski pokrovitelj:
Privredni vjesnik

Konferencija će se odvijati na hrvatskom i engleskom jeziku uz simultano prevođenje. Početak konferencije bit će u petak, 19. ožujka 2010.

Smještaj sudionika:
Smještaj sudionika predviđen je u hotelu Funimation u Boriku pokraj Zadra. Konferencija se održava u susjednom hotelu Donat.

Pozivamo sve zainteresirane da svojim sudjelovanjem doprinesu, kako kvaliteti konferencije, tako i razmjeni međusobnih iskustava i mišljenja vezanih uz temu te sudjelovanje prijave na prijavnom obrascu.

Kotizacija za sudjelovanje:
Za uplate do 28. veljače 2010. godine 1.450,00 kn (za članove Hrvatske gospodarske komore 1.200,00 kn).
Za uplate nakon 28. veljače 2010. godine 1.600,00 kn (za članove Hrvatske gospodarske komore 1.450,00 kn).
Jedan predstavnik izlagača na sajmu CONSTRUCTASFAIR 2010 može sudjelovati na konferenciji bez uplate kotizacije
Za svakog slijedećeg sudionika sajma od strane izlagača kotizacija iznosi 400,00 kn.

Upute autorima:

Pozivaju se autori da radove prijave na istom obrascu najkasnije do 19. veljače 2010. godine. Do istoga datuma potrebno je e-mailom dostaviti sažetak rada s ne više od 400 riječi na engleskom jeziku u MS Word-u. Svi sažeci prihvaćenih radova bit će objavljeni na web stranicama konferencije.
Autori će konačnu verziju rada dostaviti za tisak u zborniku najkasnije do 16. ožujka 2010. godine. Zbog međunarodnog karaktera, preporuča se rad dostaviti na engleskom jeziku. Prezentacije u MS PowerPointu za objavu na CD-ROM-u autori trebaju dostaviti najkasnije do 12. ožujka 2010. godine.

Važni datumi:
Dostava imena autora, naslova i sažetka  19. veljače 2010.
Obavijest o prihvaćanju     5. ožujak 2010.
Dostava cijelog rada      16. ožujak 2010.
Dostava prezentacije     12. ožujak 2010.

Zbornik radova sa zaključcima konferencije i elektroničkim medijem sa svim prikazanim prezentacijama izdat će se nakon konferencije i svim sudionicima poslat će se poštom.

Promocija tvrtki

Za promociju proizvodnih programa tvrtki predviđena je mogućnost sponzoriranja konferencije ili samo prezentiranja tvrtke. Sponzorsko-izlagački program moguće je preuzeti s web stranica konferencije.


Dodatne nformacije o konferenciji:
e-mail kstih@hgk.hr
tel. 01/4606-758, 01/4606-701

Lokacija