Poziv na sudjelovanje u Misiji za rast u Kinu i Afriku

Poziv na sudjelovanje u Misijama za rast

KINA - CHENGDU, 21-23. listopada 2014

Nakon uspješne misije za Zeleni rast u Kini s potpredsjednikom Antoniom Tajani i povjerenikom Potočnikom koja je bila 18-19 srpnja 2013, zamjenik direktora Opće uprave za poduzetništvo i industriju, Antti Peltomäki će voditi

tehničku Misiju za rast u Chengdu od 21-23 listopada 2014.

Cilj ovog posjeta je da potvrdi snažnu političku suradnju između Europske unije i Kine te ojača našu suradnju u strateškim područjima. Zamjenik generalnog direktora Antti Peltomäki će biti u pratnji delegacije predstavnika poslovnih udruga i poduzetnika kako bi razgovarali s kineskim političarima i poduzetnicima kako poticati europsku industrijsku suradnju.

Kao i prethodne misije, ovaj posjet će također imati sljedeće ciljeve: promicanje održivog i inkluzivnog rasta u EU-u i Kini; pomoći europskim tvrtkama, a posebno malim i srednjim poduzećima da djeluju na međunarodnom tržištu iskorištavanjem poslovnih mogućnosti u Kini; promicanje EU-Kina industrije u ciljanim sektorima sudjelovanjem na poslovnim razgovorima s lokalnim poduzetnicima.

Identificirani su sljedeći sektori prema specifičnim interesima europskih i kineskih industrija:

zaštita okoliša
obnovljivi izvori energije
biotehnologija
Moderna poljoprivreda (uključena ekološka poljoprivreda, kvaliteta hrane i sigurnosti, R & D na poljoprivredne znanosti i tehnologije)
Zrakoplovstvo
ICT

Namjera Misije je da se sastanu politički predstavnici na visokoj razini, ključni industrijski čelnici i lokalni poduzetnici.

Misija će se održati u suradnji s IX EU-Kina sajmom poslovno tehnološke suradnje gdje je bilo održano više od 10.000 bilateralnih sastanaka s jednom trećinom uspješnih dogovora. Očekuje se da će IX sajam prikupiti 800 - 1000 predstavnika malih i srednjih poduzeća, klastera, poslovnih udruga, R & D institucija i tijela državne uprave. IX sajam EU-Kina Business & Technology suradnje organizira inovacijski centar EU projekta (EUPIC), član Europske poduzetničke mreže odgovorne za zapadnu Kinu.

Svi zainteresirani mogu se registrirati za sudjelovanje u Misiji i prijaviti za bilateralne sastanke:

Registration to the Mission for Growth in China

Registration to the B2B meetings

AFRIKA - CAPE VERDE, 18-19. studenog 2014.

Druga Misija za rast će posjetiti Cape Verde u utorak 18. i srijedu 19. studenog 2014. Svrha ove misije je iskoristiti potencijale Cape Verde u različitim aspektima.


Cape Verde je član ekonomske zajednice zapadnih afričkih država i kao takva ima pristup tržištu od 300 milijuna stanovnika s kojima je Europska unija upravo sklopila Sporazum gospodarskog partnerstva.


Sporazum gospodarskog partnerstva omogućit će 16 zapadnoafričkih zemalja (Benin, Burkina Faso, Cape Verde, Obala Slonovače, Gambija, Gana, Gvineja, Gvineja Bisau, Liberija, Mali, Niger, Nigerija, Senegal, Sijera Leone, Togo i Mauritanija ), dugotrajni pristup europskom tržištu bez uvođenja carina i kvota.
Europska unija i Zelenortski Otoci su stoga istinski interes za povećanje bilateralne poslovne suradnje i integraciju na tržište kako bi ojačali održivi rast i stvaranje radnih mjesta.
Opća uprava za poduzetništvo i industriju će biti u pratnji delegacije predstavnika poslovnih udruga i poduzetnika kako bi razgovarali s političarima i poduzetnicima iz Cape Verde te poticatli europsku industrijsku suradnju.

Identificirani su sljedeći sektori poslovne delegacije:

• Svjetlo u industriji tekstila i obuće,
• Agro-poslovni,
• Obnovljivi izvori energije,
• more i ribarstvo,
• Turizam.


Misija će se održati u suradnji s Međunarodnim sajmom Cape Verde, koji će se otvoriti 19. studenog 2014. Draft programme

Registracija za sudjelovanje u Misiji i na poslovnim razgovorima:

Registration to the Mission

Registration to the B2B meetings

Sva pitanja vezana za misije možete poslati na mail: entr-M4G@ec.europa.eu

Lokacija