Izlazak na međunarodna tržišta putem franšiza

Poslovno – inovacijska agencija Republike Hrvatske (BICRO) kao glavni partner za transfer tehnologije, inovacije i istraživačko-razvojne projekte u Europskoj poduzetničkoj mreži (EEN),  u suradnji s Centrom za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva – CEPOR, organizira radionicu „Izlazak na međunarodna tržišta putem franšiza“, koja će se održati u utorak, 17. rujna 2013. u 9h, u Zagrebu, DoubleTree by Hilton (Ulica grada Vukovara 269a).

Franšiza predstavlja model rasta poduzeća koji značajno smanjuje neizvjesnost u najrizičnijim fazama rasta: pokretanju poduzeća i fazi brzog rasta. Zbog prepoznatih prednosti u primjeni kako za poduzetnike početnike, tako  i za uspješna poduzeća s potencijalom rasta, franšizno poslovanje se već desetljećima uspješno primjenjuje u razvijenim zemljama.

Ulaskom Hrvatske u EU pojačan je interes europskih davatelja za širenjem franšizne mreže u Hrvatskoj, što će utjecati na intenzitet konkurentske borbe u mnogim djelatnostima. S druge strane, hrvatski poduzetnici koji imaju kapacitet konkuriranja na području EU su u situaciji kada trebaju odabrati adekvatan model širenja. Glavne prednosti za primjenu franšize su u tome što omogućuje rast poslovanja uz korištenje financijskih resursa i poznavanja tržišta lokalnog poduzetnika koji kupuje franšizu.

Polaznici radionice imat će priliku upoznati se s prednostima i izazovima primjene franšize u poslovanju, kako od vlastitog poduzeća napraviti franšizni sistem te kako razviti franšizu na međunarodnom tržištu. Radionicu će voditi dr.sc. Mirela Alpeza, dugogodišnji trener i savjetnik za franšizno poslovanje, a svoja iskustva na polaznike će prenijeti i Nikola Oršanić, master franšizer talijanskog brenda Redac.

Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Program radionice nalazi se ovdje, dok se prijaviti možete popunjavanjem online prijave.

Više informacija: www.bicro.hr

Lokacija

Priloženi dokumenti:

pdfprogram---izlazak-na-medjunarodna-trzista-putem-fransiza.pdf (573,32 kb)