Nacionalni info dan CIP Eko-inovacije 2012

Već tradicionalno, početkom svibnja Europska komisija raspisuje natječaj za financiranje projektnih prjiedloga iz programa CIP Eko-inovacije, a ove godine se godine natječaj objavljuje 8. svibnja 2012.

Također već tradicionalno, Hrvatska gospodarska komora pobrinut će se da sve informacije o natječaju, mogućnosti, uvjeti i kriteriji pravovremeno dopru do hrvatskih subjekata. Povodom otvaranja natječaja iz EU programa CIP Eko-inovacije, 14. svibnja 2012. održat će se nacionalni info dan u organizaciji Europske poduzetničke mreže Hrvatske te Ministarstva poduzetništva i obrta, u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, Rooseveltov trg 2, s početkom u 9:30.

Potvrđeno je sudjelovanje predstavnika Europske agencije za konkurentnost i inovacije (EACI) iz Brisela, gospodina Theodora Staikosa koji kao Project Officer radi na provedbi uspješnih projekata i jedan je od ključnih stručnjaka koji vode ovaj program.

Iskoristite njegovu prisutnost te ako imate već spremnu projektnu ideju prijavite se za individualne konzultacije s gospodinom Staikosom, kako biste dobili smjernice i korisne savjete pri samoj prijavi.

Nadalje, izuzetna nam je čast i ove godine ugostiti predstavnika uspješnog hrvatskog projekta RUCONBAR, profesora Lakušića, koordinatora projektnog tima koji je prvi u Hrvatskoj ostvario financiranje iz ovog kompleksnog ali izvrsnog programa financiranja. 

Predstavit ćemo i novu pogodnost od nedavno dostupnu hrvatskim poduzetnicima - EU Sinergo krediti Privredne banke Zagreb. Riječ je o povoljnijim kreditima koje PBZ nudi poduzetnicima u suradnji s Europskim investicijskim fondom u okviru programa CIP EIP. 

Naravno, info dan je i ove godine besplatan i dostupan svim hrvatskim poduzetnicima.

PROGRAM I PRIJAVNICA U PRIVITKU.

O CIP-u

CIP je provedbeni program Europske Unije koji ima za cilj potaknuti konkurentnost europskih poduzeća. Program se provodi od 2007. do 2013. godine i raspolaže budžetom od 3.62 milijardi eura, a namijenjen je prije svega financiranju projekata malih i srednjih poduzetnika. Također, CIP je program usmjeren održivom razvoju inovativnog malog i srednjeg poduzetništva, usklađen s politikom zaštite okoliša, korištenjem obnovljivih izvora energije, uz mogućnost lakšeg pristupa financijskim oblicima pomoći i učenja na primjerima najbolje prakse.

O Eko-inovacijama

Eko-inovacije, potprogram Programa Zajednice CIP, podrazumijevaju sve oblike inovacijskih aktivnosti koje rezultiraju ili čiji je cilj bitno poboljšanje zaštite okoliša. Eko-inovacije uključuju nove proizvodne procese, nove proizvode ili usluge te nove metode poslovanja i upravljanja, čije će korištenje ili provedba spriječiti ili znatno smanjiti rizike za okoliš, zagađenje i sve druge negativne posljedice uporabe resursa tijekom životnog ciklusa srodnih aktivnosti.

Prioritetna područja su i ove godine sljedeća, a sukladno politikama Europske unije: recikliranje i iskorištavanje otpadnih materijala, sektor graditeljstva: smanjenje potrošnje resursa i otpada u proizvodnji, prehrambeni proizvodi i učinkovito korištenje vode, zeleno poslovanje i "inteligentna" nabava.

Lokacija

Priloženi dokumenti:

doceko-inovacije prijavnica-2012.doc (1,76 mb)doceko-inovacije program2012-2-.doc (1,77 mb)