Europska poduzetnička mreža Hrvatske">

Regionalna konferencija "Intermodalni prijevoz i razvojni projekti"

Podsjećamo Vas na Regionalnu konferenciju „Intermodalni prijevoz i razvojni projekti“ koja će se 12./13. 10. održati u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu. Rok za prijavu je 7. 10. U prilogu se nalazi program konferencije i prijavni obrazac.

Cilj konferencije jest upoznati sudionike s trenutnim stanjem, mogućnostima i prednostima intermodalnog prijevoza u regiji jugoistočne Europe kao i s mogućim načinima financiranja projekata iz fondova Europske Unije.

Prvi dan konferencije, 12.listopada posvećen je  upoznavanju  s trenutnim stanjem, prednostima i nedostacima liberalizacije željezničkog tržišta u regiji kao i upoznavanju s projektom Cargo 10 i njegovim mogućim proširenjem na ostale koridore. Biti će govora o regionalnim logističkim centrima, poslovnom udruživanju, informatizaciji te ekološkom aspektu regionalnog intermodalnog sustava.

U poslijepodnevnim satima održati će se 6. Međunarodno znanstveno savjetovanje „Ports and Waterways“ – POWA, čiji radovi se bave problematikom vodnog i kopnenog prometa.

Drugi dan, 13. listopad namjenjen je upoznavanju sa europskim fondovima koji su namijenjeni ili mogu doprinijeti razvoju prometnog sustava. Biti će riječi o fondovima FP7, TEN-T, Marco Polo II, IPA (Adriatic, SEE, MED, bilateralni), CIP te pojednostavljenim carinskim postupcima kao generatoru razvoja intermodalnog prijevoza u regiji.

Osim teoretskog upoznavanja, u poslijepodnevnim satima održat će se radionice za sve polaznike kako bi se olakšao proces prijave za neke od spomenutih fondova. Svi sudionici imat će se priliku na praktičnim primjerima upoznati s cjelokupnom dokumentacijom i procesom prijave na natječaje za svaki pojedini program.

Konferencija se održava na hrvatskom i engleskom jeziku, a sudjelovanje je besplatno.

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavni obrazac u te ga do 7.10. poslati mailom na vujnovic@shortsea.hr ili faxom na +385 (0)51 344 308.

Lokacija