Konferencija „Češka iskustva u poticanju malih i srednjih poduzeća

Zagreb, 12. svibnja 2009.
Vijećnica Hrvatske gospodarske komore

„Češka iskustva u poticanju malih i srednjih poduzeća"

Vijećnica HGK - Zagreb, 12. svibnja 2009. u 12,00 sati

 

U sklopu inicijative Tjedna malog i srednjeg poduzetništva - SME Week - Europske komisije za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva, Europska poduzetnička mreža Hrvatske organizira još jedno korisno događanje za hrvatske poduzetnike. 

Konferencija pod nazivom „Češka iskustva u poticanju malih i srednjih poduzeća" održat će se u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, a ugostit će uvažene predstavnike iz Republike Češke, kao što su g. David Šeich, predsjednik SME Union RČ, zastupnik i potpredsjednik Odjela međunarodne suradnje Zastupničkog doma Parlamenta RČ, gđa. Veronika Surynkova, referat za Vijeće za razvoj poduzetničke sfere, predstavnici Odjela za koordinaciju strukturnih fondova te predstavnici čeških tvrtki OHL ŽS i SUDOP. Na konferenciji će također sudjelovati i predstavnici Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatske gospodarske komore te Veleposlanstva Republike Češke u Hrvatskoj.

Ključne teme konferencije su:

o       Prioriteti češkog predsjedavanja, uklanjanje barijera u poduzetništvu (zakonske promjene u poduzetničkoj sferi)

o       Češki zakoni vezani uz MSP, implementacija Povelje o malom poduzetništvu, uloga čeških ministarstava i najnovije tendencije razvoja MSP-a

o       Iskustva čeških i domaćih tvrtki u prihvaćanju EU normi, utjecaj na MSP i praktična iskustva tvrtki u dobivanju EU sredstava (konkretni primjeri uspjeha i neuspjeha)

o       Hrvatski sustav poticanja MSP-a

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno a biti će osiguran i simultani prijevod.

Za prijave i dodatne informacije:

Irena Krpan
e-mail: ikrpan@hgk.hr
tel: 01 - 456 1774 


Lokacija

Priloženi dokumenti:

docprijavnica Ceska iskustva u poticanju MSP.doc (2,95 mb)docProgram konferencije12 05 2009.doc (2,51 mb)