Internacionalizacija inovacija i poduzetništva

Poslovno - inovacijska agencija Republike Hrvatske (BICRO) kao glavni partner za transfere tehnologije, inovacije i istraživako - razvojne projekte u Europskoj poduzetničkoj mreži (EEN) poziva se na međunarodnu konfrenciju "Internacionalizacija inovacija i poduzetništva" koja će se održati 11.prosinca 2013. u hotelu Sheraton, (kneza Borne 2) s početkom u 9:00 h.

Cilj konfrencije je približiti postojeće nacionalne i europske sustave i strukture(programe, fondove i sl.) koji potiču i doprinose razvoju inovativnih i međunarodnoaktivnih tvrtki te na taj način potaknuti hrvatska poduzeća na aktivno djlovanje u pravcu internacionalizacije poslovanja te usmjeravanja prema inovativno razmišljanju i poslovanju. Smjernice za unaprjeđenje suradnje, razmjene znanja u poticanju inovacija i rasta konkurentnosti, te aktualni trendovi i iskustva u intrenacionalizaciji poslovanja i jačanju inovativnog poduzetništva biti će predstavljeni kroz predavanja, panel rasprave i radionice.

Povodom konferencije  u zagreb dolazi dr. Charles Wessner, jedan od najvećih stručnjaka u području tehnologije , inovacija i poduzetništva koji će sa okupljenima podijeliti iskustvo kreiranja inovacijske politike SAD-a stavljajući naglasak na javno-privatna partnerstva, poduzetništva, financiranj ranih faza za nove tvrtke te potrebe i koristi visoko - kvalitetne tehnološke industrije.
Trenutno, dr. Wessner kordinira niz programa usmjerenih na vladine mjere poticanja poduzetništva i razvoja novih tehnologija kroz suradnju vlade, sveučilišta i industrije kako bi se kapitaliziralo nacionalno ulaganje u istraživanje.

U sklopu konferencije, dodijelit će se 15 milijuna kuna vrijedni ugovori za 50 projekata koji su zadovoljili uvjete petog kruga natječaja BICRO program provjere inovativnog koncepta (PoC).
Program provjere inovativnog koncepta podupire pred-komercijalne aktivnosti istraživača i poduzetnika na putu razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa, s ciljem pružanja potpore u ranoj fazi razvoja inovacija, kako bi se pomogao i usmjerio daljnji razvoj i smanjio rizik investicije u kasnijoj fazi. Financijska sredstva osigurana su i zajma Svjetske banke za Drugi projekt tehnologijskog razvoja (STP II).

Program konferencije se nalazi u prilogu, dok se prijaviti možete putem on-line prijavnice zaključno do 10.prosnica 2013.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno. 

Lokacija

Priloženi dokumenti:

pdfpozivnica-potpis.pdf (1,70 mb)pdfprogram-11-12-2013-draft-eng.pdf (511,08 kb)pdfprogram-11-12-2013-draft.pdf (605,63 kb)