SPLIT - Radionica iz upravljanja inovacijama

Pozivamo Vas na RADIONICU IZ UPRAVLJANJA INOVACIJAMA
Radionica će se održati 11. veljače 2010 (četvrtak) u prostorijama Tehnološkog centra Split, Kopilica 5

Dnevni red

12:00 dr. sc. L. Vranješ Markić: Inovacije kao put ka povećanoj konkurentnosti. Prepreke i putokazi za njihovo prevladavanje
12:45 N. Balić, dipl. ing.: Europska poduzetnička mreža - usluge u području transfera tehnologija
13:30 S. Jakopović, dipl. oec.: Mreža tehnoloških parkova

Male i srednje tvrtke pod sve su većim pritiskom kako bi povećale i održale svoju kompetitivnost, pogotovo kad počnu poslovati na međunarodnom tržištu. Inovacije, bilo da je riječ o novim proizvodima, procesima ili uslugama, povećavaju konkurentnost tvrtki. Međutim, male i srednje tvrtke, bez obzira na sektor, susreću mnoge zajedničke prepreke u procesu pretvaranja inovativne ideje u poslovni uspjeh. U ovoj ćemo se radionici osvrnuti na najčešće prepreke u tom procesu i ponuditi rješenja koja mogu pomoći u njihovom svladavanju. Poseban će naglasak biti na uslugama, koje bez naknade pruža Europska poduzetnička mreža u području inovacija i transfera tehnologija.

Radionicu organiziraju Ured za transfer tehnologije koji je partner u Europskoj poduzetničkoj mreži Hrvatske te Tehnološki centar Split.

Europska poduzetnička mreža (EEN) sastavljena je od gotovo 600 partnerskih organizacija i institucija (komore, agencije, instituti..), pruža odlične kontakte i poveznice u više od 40 zemalja i 83 konzorcija te povezuje preko 4.000 eksperata s područja poduzetništva, inovacija i transfera tehnologije s ciljem promidžbe konkurentnosti i inovacija na lokalnoj i europskoj razini pa i šire. Ured za transfer tehnologije djeluje pri Prirodoslovno‐matematičkom fakultetu u Splitu i u EEN mreži zadužen je za komponentu inovacija i transfera tehnologija u Dalmaciji.

Lokacija